Ultimo & Smart Maintenance: klaar voor de toekomst

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
31 bekeken Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Ultimo & Smart Maintenance: klaar voor de toekomst

Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in razend tempo op. Ook als maintenance manager krijgt u daar ongetwijfeld mee te maken. Maar bent u al klaar voor de toekomst? Want slimme toepassingen (Smart Maintenance) kunnen u als maintenance manager erg goed ondersteunen bij het beheren van informatie en registraties. Door deze slimme toepassingen te integreren met de Ultimo software, zorgen deze voor nog meer efficiëntie, een snellere service en minder ergernis. Want problemen voorkomen is beter dan genezen, niet waar? En het optimaliseren van de processen zorgt bovendien voor lagere kosten! We geven graag een aantal voorbeelden over de toepassing van Smart Maintenance in relatie tot de Ultimo software:

Sensoren zijn waarschijnlijk al uitgebreid aanwezig op de werkvloer. Ze meten trillingen, temperatuur, lichtintensiteit, CO2 en bezetting, maar slimme sensoren kunnen ook communiceren met de Ultimo software. Is de temperatuur van een koelinstallatie te hoog? Of worden er te veel trillingen in een lager van een transportband waargenomen? Dan behoort het tot de mogelijkheden om een automatische melding in de Ultimo software aan te laten maken. Dankzij deze integratie bent u ongemak en ergernis altijd een stapje voor. Ook behoren tijdrovende, tussentijdse metingen daardoor tot het verleden.

Een ander voorbeeld is de inzet van drones bij inspecties om de veiligheid van uw medewerkers te borgen. Potentiële gevaren zijn sneller opgemerkt en bevindingen zijn in veel gevallen nauwkeuriger dan reguliere, visuele inspecties. In combinatie met het gebruik van orthophoto techniek en RGB camera’s, kunt u het hele inspectieproces automatiseren. Door het systeem aan Ultimo te koppelen, worden de opgemerkte onregelmatigheden gelijk omgezet in werkorders: dat is pas efficiënt!

Zo zijn er nog tal van slimme toepassingen die in relatie tot de Ultimo software mogelijk zijn. Ultimo werkt voor de toepassing van slimme technologie samen met een groot aantal partners. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met Ultimo Software Solutions voor meer informatie.

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Ultimo & Smart Maintenance: klaar voor de toekomst

IFS Ultimo

IFS Ultimo is een SaaS EAM-oplossing van IFS gericht op onderhoud en veiligheid, en staat bekend om de snelle uitrol, het gebruiksgemak en de ongeëvenaarde terugverdientijd. Lees meer