Ultrasone Camera voor lekkagedetectie en gedeeltelijke ontlading

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
20 oktober 2022
Article image of: Ultrasone Camera voor lekkagedetectie en gedeeltelijke ontlading

UE Systems, de wereldwijde marktleider in ultrasone instrumenten voor industrieel onderhoud, heeft zojuist de UltraView toegevoegd aan zijn uitgebreide productassortiment. De ultrasone camera voor het opsporen van persluchtlekkages en gedeeltelijke ontlading zal industriële installaties helpen de energiekosten en ongeplande downtime te verminderen, evenals de veiligheidsprocedures te verbeteren.

Gebruik de UltraView voor energiebesparing: Spoor persluchtlekkages op

Persluchtlekkages vormen een ernstig probleem, dat de meeste industriële installaties treft. 1 kW perslucht is 8 keer duurder dan 1 kW elektriciteit en ongeveer 30% van alle perslucht gaat verloren door lekkages. Met de stijgende energieprijzen kan uw voorziening zomaar heel duur uitdraaien. Door deze lekkages op te sporen en te verhelpen kunt u enorme energiebesparingen realiseren.

Met de UltraView kunnen onderhoudsprofessionals eenvoudig persluchtlekkages (of lekken van een ander gecomprimeerd gas) opsporen door gewoon de camera aan te zetten en te kijken hoe de locaties van de lekken op het scherm verschijnen. In korte tijd kunt u een groot gebied bestrijken en een aanzienlijk aantal lekkages vinden, zelfs op een veilige afstand. Het opsporen van lekkages met deze ultrasone camera is dus veel efficiënter in vergelijking met traditionele lekkagedetectiemethoden.

Voor elke lekkage die de UltraView vindt, geeft deze het decibelniveau, de lekkagehoeveelheid en de geschatte dervingskosten aan, zodat u een snel overzicht krijgt van hoeveel deze lekkages op jaarbasis kosten. En heel vaak zijn de kosten van de lekkages echt verrassend – ze kunnen eenvoudig oplopen tot tienduizenden per jaar!

Alle gedetecteerde lekkages kunnen worden opgeslagen om een uitgebreid lekkagerapport op te stellen, waaruit duidelijk zal blijken hoe snel de UltraView een aanzienlijke ROI (Return on Investment) zal opleveren.

Gebruik de UltraView om gedeeltelijke ontlading op te sporen: Voorkomen van ongeplande downtime en veiligheidsproblemen

Gedeeltelijke ontladingen vormen een zeer ernstig probleem. Wanneer elektrische apparatuur uitvalt, kan dit lange perioden van ongeplande downtime veroorzaken en gedeeltelijke ontlading kan ook een levensbedreigend gevaar vormen voor het personeel, dat in een industriële installatie werkt.

Door gedeeltelijke ontlading te detecteren, kan de UltraView aanzienlijke besparingen opleveren door dure downtime te vermijden; maar ook de onbetaalbare veiligheid van het personeel te garanderen.

Elektrische storingen zoals corona, geleiding en vonkvorming kunnen eenvoudig worden opgespoord. Door de camera simpelweg op een elektrisch object te richten, ziet de inspector de locaties van de gedeeltelijke ontlading op het scherm. De camera kan zelfs gedeeltelijke ontladingen onderscheiden van andere ultrasone bronnen, waardoor het aantal valse positieven wordt verminderd en inspecties veel effectiever worden.

De camera is direct uit de doos klaar voor gebruik – de bediening vereist minimale training en u kunt gedeeltelijke ontladingen detecteren zonder dat u extra software hoeft te installeren.

U kunt met de UltraView ook rapporten aanmaken over de gedetecteerde gedeeltelijke ontladingen. In het rapport zal de ernst van elke gedeeltelijke ontlading worden vermeld en zullen er corrigerende maatregelen worden voorgesteld.

Over UE Systems

UE Systems is de wereldwijd marktleider in het leveren van ultrasone apparatuur & training, oplossingen voor predictief onderhoud, betrouwbaarheid, conditiebewaking en energiebesparende programma’s.

UE Systems helpt bedrijven wereldwijd met het implementeren van ultrasone technologie in hun preventieve onderhoud en betrouwbare best practices. Hiervoor levert UE Systems de juiste inspectieapparatuur, de juiste training, licentievrije software en continue ondersteuning. Door bedrijven te begeleiden in het opzetten en uitwerken van een ultrasoon inspectieprogramma, helpt UE Systems hen vooral bij het bereiken van:
– Aanzienlijke energiebesparingen door het opsporen van persluchtlekkages en defecte stromingsafscheiders, evenals rapportage van de besparingsmogelijkheden
– Een vermindering van de downtime door de toestand van de lagers te controleren, smeerproblemen te voorkomen en lagerdefecten in een zeer vroeg stadium op te sporen
– Een verbetering van de veiligheidsprocedures door het gebruik van ultrageluid voor het opsporen van ontladingen tijdens elektrische inspecties, op een veilige afstand.

Vraag een Offerte aan icon.arrow--dark

Geschreven door

UE Systems Europe

UE Systems, producent van de befaamde Ultraprobe instrumenten, produceert portable en on-line ultrasoon meters voor lekkage metingen, mechanische analyse en electrische inspectie. Onze producten worden gebruik bij energie conservering, preventief... Lees meer