Uniek ontwerp Zanitary-breekplaat biedt extra veiligheid

icon.highlightedarticle.dark Veiligheid
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Uniek ontwerp Zanitary-breekplaat biedt extra veiligheid

De nieuwe Zanitary-serie sanitaire breekplaten van fabrikant Zook bestaat uit geavanceerde breekplaten voor beveiliging van processen binnen de biotechnologie en de farmaceutische en voedingsmiddelenindustrie. De technologie, waarop patent is aangevraagd, omvat een volledig nieuw en uniek ontwerp en fabricageproces. Het ontwerp past moeiteloos tussen standaard sanitaire houders. De breekplaten kunnen worden ingezet voor vloeistof-, gas- of tweefasige toepassingen. Hitma in Uithoorn heeft deze sanitaire breekplaten van Zook onlangs opgenomen in het assortiment.

Bij het Zanitary-breekplaatontwerp wordt gebruik gemaakt van baanbrekende breekplaattechnologie voor sanitaire en hygiënische toepassingen. Dit biedt een hoogwaardige drukontlastingsoplossing. De passiverende afwerking gaat de kans op contaminatie tegen. Ideaal voor de ultrapure en corrosiebestendige procesbeveiliging die vereist is binnen de life science-industrie

Bij de productie van de Zanitary-breekplaten wordt gebruik gemaakt van de natuurlijke eigenschappen van het materiaal. Dit resulteert in een krachtige breekplaat van een hoogwaardige metaalkwaliteit met een hoge resistentie. Deze sanitaire breekplaten bevatten geen inkepingen of spleten aan de proceszijde van de schijf en voldoen hierdoor aan de geometrische 3A-vereisten.

Het robuuste ontwerp van solide metaal biedt betere bescherming voor applicaties met een lage druk. De werkingsverhouding bedraagt tot 95% van de gemarkeerde breekdruk. De standaard oppervlakteafwerking is 4-20 µm Ra. De Zanitary-breekplaten zijn geschikt voor Clean In Place (CIP) en Steam In Place (SIP). Ze zijn bestand tegen volledig vacuüm zonder dat er een aparte vacuümsteun nodig is.

De verwachte levensduur van deze nieuwe breekplaattechnologie is 30.000 met volledige vacuümcycli en ongeveer 5.000.000 zonder volledig vacuüm. De breekplaten zijn verkrijgbaar in 316L en Hastelloy en geschikt voor gebruik met industrie-gestandaardiseerde Tri-Clover en Tri-Clamp aansluitingen en uiteraard ook met NovAseptic-flensbevestigingen. Ze zijn elektrolytisch gepolijst beschikbaar conform Asme bpe sf4 en voldoen aan de Asme bpe-norm. ASME UD, CE (PED) en TÜV-conformiteit zijn beschikbaar.

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Uniek ontwerp Zanitary-breekplaat biedt extra veiligheid

Hitma B.V.

Bij Hitma denken we graag met je mee. We begrijpen dat processen in ieder bedrijf anders zijn. Daarom werken wij intensief samen om een oplossing op maat te kunnen bieden.... Lees meer