Upgrade Gefran smeltdruksensoren voor polymeren

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Upgrade Gefran smeltdruksensoren voor polymeren

De smeltdruksensor HIX (HART – IMPACT – ATEX) past met al zijn voordelen perfect binnen de IMPACT-reeks. Dankzij het contactmembraan dat tot 15 keer dikker is dan bij traditionele versies, wordt de druk rechtstreeks overgebracht naar het gevoelige meetelement, dat een microbewerkte siliciumstructuur (MEMS) heeft.

De ATEX, SIL2 & PL’d’ certificeringen, evenals het HART communicatieprotocol en het vloeistofvrij transmissiesysteem maken van deze smeltdruksensor een uniek product.

De HIX-serie is bestand tegen temperaturen tot 350 °C en heeft een drukbereik van 0…10 bar tot 0…1.000 bar. De ideale keuze dus voor drukmeting van kunststoffen met een lage viscositeit. Bovendien is de snelle installatie dankzij de optionele GEFRAN flenzen een groot pluspunt.

GEFRAN werkt met twee technologieën:
* Vloeistofvrije sensoren, volgens een silicium piëzoresistief werkingsprincipe. (IMPACT serie)
* Vloeistofhoudende sensoren, volgens een transmissie meetsysteem. (NaK/Olie/Kwik)

Deze sensoren zijn verkrijgbaar in 4 uitvoeringen:
– Enkel vaste meetstaaf
– Vaste meetstaaf met flexibele verbinding
– Vaste meetstaaf met flexibele verbinding en geïntegreerde thermokoppel
– Naakte meettip met flexibele verbinding

Ze garanderen allen een grote nauwkeurigheid op gebied van druk- en temperatuurmeting, zowel in traditionele als in potentieel explosieve omgevingen.
Naast de standaard GTP+ coating voor de sensortip, zijn andere coatings beschikbaar, op maat van uw polymeer.
Ten slotte biedt GEFRAN ook digitale oplossingen met IO-link en CANopen waardoor haar aanbod aan smeltdruksensoren uniek is op de markt.
Smeltdruksensoren zijn van essentieel belang om de ongecontroleerde toename van de druk tijdens extrusie- en polymeerprocessen te voorkomen. Ze dragen bij tot de optimalisatie en herhaalbaarheid van het productieproces en waarborgen uiteindelijk een betere kwaliteit van het eindproduct.

Meer zien icon.arrow--dark

Geschreven door

Gefran Benelux

Gefran Benelux, werkt met 2 divisies en is werkzaam in de meeste industriële markten en applicaties. De GEFRAN divisie, actief in de BeNeLux, verdeelt de eigen Gefran producten : *... Lees meer