Uptime optimaliseren met autonoom onderhoud

icon.highlightedarticle.dark Automatisering
31 bekeken Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Uptime optimaliseren met autonoom onderhoud

Enterprise Asset Management-softwareleverancier (EAM) Ultimo heeft een functie voor autonoom onderhoud toegevoegd om operators in staat te stellen eenvoudige onderhoudstaken uit te voeren en te volgen met dezelfde software als het onderhoudsteam. Operators kunnen onafhankelijk terugkerende taken, zoals het smeren en inspecteren van machines, beheren en vastleggen in Ultimo. Dit helpt uptime te optimaliseren aangezien de meeste issues voorkomen kunnen worden door ervoor te zorgen dat machines schoon en goed gesmeerd zijn. Als er toch kleine problemen optreden, hoeven de operators niet te wachten tot het onderhoudsteam ze oplost. Daarnaast overbrugt het de communicatiekloof tussen de afdelingen, waardoor elke onderhoudstaak in dezelfde software wordt beheerd om de beschikbaarheid van assets te verhogen, de efficiëntie te verbeteren en de veiligheid te verbeteren.

“Operators hebben veel kennis over de installaties waar ze mee werken, maar veel organisaties maken daar geen gebruik van,” vertelt Chris van den Belt, Team Leader Product Management bij Ultimo. “De operator die naast de machine staat zou een defect in een vroeg stadium kunnen herkennen en kan vele problemen signaleren én oplossen in een paar minuten tijd. Het moeten wachten op het onderhoudsteam om kleine defecten op te lossen is frustrerend voor hen en inefficiënt voor het bedrijf. Onderhoudsmonteurs daarentegen raken daarbij dikwijls gefrustreerd, omdat veel storingen worden veroorzaakt door incorrecte bediening, viezigheid of slecht gesmeerde onderdelen.”

Door operators in staat te stellen eerstelijns onderhoudstaken af te handelen, helpt Ultimo organisaties weg te bewegen van de silo-aanpak, waarbij één team een machine gebruikt en een ander team de machine onderhoudt en repareert, richting een cultuur van gedeelde verantwoordelijkheid en ownership. De operators hoeven hun tijd niet te verdoen met het wachten tot kleine taken worden opgepakt en het onderhoudsteam kan hun tijd besteden aan activiteiten, die meer waarde toevoegen. Het uitvoeren van kleine taken door operators met lagere uurtarieven dan onderhoudsmonteurs reduceert ook de onderhoudskosten.
The functie voor autonoom onderhoud, welke volledig is geïntegreerd in de Ultimo-module Wachtoverdracht, is ontworpen als een eenvoudige en gebruiksvriendelijke checklistfunctionaliteit. Hiermee kunnen operators hun reparaties snel vastleggen, afbeeldingen bijvoegen en jobs escaleren naar het onderhoudsteam, wat de samenwerking tussen de afdelingen verbetert. In een recent onderzoek onder asset managers (EAM Trendrapport 2021) werd slechte communicatie tussen teams aangeduid als één van de voornaamste bedreigingen voor de uptime, na het risico wat voortkomt uit verouderende assets. Met autonoom onderhoud kunt u deze problemen oppakken, waarmee u ervoor zorgt dat cruciale informatie over de conditie en veiligheid van assets wordt gedeeld tussen de teams ten goede van de gehele organisatie.

Ga naar www.ultimo.com voor meer informatie.

Bezoek www.ultimo.com icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Uptime optimaliseren met autonoom onderhoud

IFS Ultimo

IFS Ultimo is een SaaS EAM-oplossing van IFS gericht op onderhoud en veiligheid, en staat bekend om de snelle uitrol, het gebruiksgemak en de ongeëvenaarde terugverdientijd. Lees meer