Vakbeurzen Maintenance en Worksafe maken thematiek bekend

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Vakbeurzen Maintenance en Worksafe maken thematiek bekend

In 2020 vinden voor het eerst in Nederland de vakbeurzen Maintenance en Worksafe onder een dak plaats: 21, 22 en 23 april 2020 in Evenementenhal Gorinchem. Maintenance maakte in 2018 zijn debuut in Nederland, terwijl Worksafe in 2020 voor het eerst zijn opwachting maakt. Deze ‘unieke’ beurscombinatie zorgt ervoor dat zowel het onderhoud als de veiligheid binnen diverse industriële sectoren centraal staan. Naast een goedgevulde beursvloer is er ook een conferentieprogramma, daarvan is nu de thematiek bekend gemaakt: Assets, Veiligheid en Human Factor.

Assets owners en gebruikers hebben te maken met grote uitdagingen. Assets moeten steeds slimmer en efficiënter worden ingericht, ook wanneer deze ‘verouderd’ zijn. Daarnaast moeten installaties minder CO2 uitstoten. In 2030 moet deze al met 50 procent zijn verlaagd en in 2050 zelfs met 95 procent. Bovendien moet het aantal ongevallen door menselijke fouten naar nul worden gebracht. Om bedrijven hiervoor klaar te maken wil beursorganisator Easyfairs haar bezoekers d.m.v. het aanbieden van interessante kennissessies, verder helpen met de implementatie van al deze nieuwe technologieën en innovaties.

De drie pijlers Assets, Veiligheid en Human Factor vormen de basis van het conferentieprogramma. Men krijgt antwoord op de vraag hoe onderhoudswerkzaamheden efficiënter en veiliger uitgevoerd kunnen worden. Hoe doorbreek je de huidige praktijk? Hoe denkt de werkvloer hierover en hoe verhoudt zich dit tot de visie van het management? De focus ligt niet alleen op technologische ontwikkelingen die voor handen liggen, maar ook op de wijze hoe deze geïmplementeerd kunnen worden: de mensen, de organisatie(structuur), leiderschapsstijl en flexibiliteit.

De insteek van het conferentieprogramma is niet-commercieel. Op dit moment is de beursorganisatie in gesprek met diverse onafhankelijke partijen. De NVDO (Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud) is één van de hoofdpartners en zet haar netwerk in om tijdens de drie beursdagen op 21, 22 & 23 april 2020 meerdere kennissessies te verzorgen.

Geschreven door

Easyfairs

Informatie over Easyfairs Easyfairs Nederland maakt onderdeel uit van Easyfairs Group. Deze internationale eventorganisator en beheerder van expohallen staat op de 18e plaats in de lijst van ’s wereld toonaangevende... Lees meer