Van draad naar hoog-temperatuur-textiel

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
15 september 2022
Article image of: Van draad naar hoog-temperatuur-textiel

Van draad naar hoog-temperatuur-textiel

Leveringsprogramma
Insulcon heeft in haar leveringsprogramma een breed scala van hittebestendige textielproducten tot wel 1600 °C. Het programma bevat onder andere op maat gemaakte isolatie- en afdichtingsmaterialen zoals E-glass tape, Keramab® pakking, Ecomab® koord, Refrex® doek.

Deze isolatie- en afdichtingsmaterialen zijn toepasbaar in veel industrieën, zoals Petrochemie, Energie, afvalverbrandingscentrales, huishoudelijke en grootkeuken apparatuur, glasindustrie enz.

Van draad tot textiel
Om tot een industrieel textiel eindproduct te komen, gaat er wel een procedure aan vooraf. Van design, product en grondstoffenkeuze, manier van verwerken en het daadwerkelijke produceren en afwerken. Als specialist van dit hoogwaardige textiel beschikken wij in onze fabrieken over uitgebreide machineparken, waarmee wij onze moderne hightech materialen kunnen verwerken tot de juiste eindproducten voor onze klanten.

Grondstoffen die wij hiervoor gebruiken zijn laag bio-persistente-, keramische-, silica- en glasvezels om te kunnen voldoen aan de huidige milieu en veiligheidseisen. Voorbeelden van toepassingen zijn deurafdichtingen in boilers, reformers en andere chemische ovens, isolatie van gas- en stoomturbines, afdichtingen voor ovendeuren en ovenwagens, kacheldeurtjes enz.

Energiebesparing
Ons hoog-temperatuur-textiel draagt bij aan energiebesparing en aan verlaging van de CO2-uitstoot en zorgt voor een stabiel productieproces!

Insulcon, klantgericht, betrouwbaar en deskundig!

Geschreven door

Insulcon B.V.

Al onze producten zullen u helpen om energie te besparen en vergroten de controle op en betrouwbaarheid van uw processen. Als u behoefte heeft aan een hoge temperatuuroplossing in uw thermisch proces: wij hebben het of zullen het vinden! Lees meer