Veilig opslaan en opladen van Lithium-ion batterijen

icon.highlightedarticle.dark Veiligheid
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Veilig opslaan en opladen van Lithium-ion batterijen

Branden veroorzaakt door met name het opladen van lithium-ion batterijen wordt gestaag langer en langer. Li-Ion batterijen kunnen brand veroorzaken bij het thermisch op hol slaan van accu’s (Thermal Runaway) veroorzaakt door b.v. interne kortsluiting en dat geldt als een bijzonder gevaar met een hoog brandrisico door de grote hoeveelheden energie die opgeslagen is in de cellen. Mechanische beschadiging, elektrische storingen of te hoge verwarming kunnen leiden tot lekkage van waterstoffluoride (zeer giftig).

De kans op heftige explosie van een li-ion batterij is niet te onderschatten en omdat een li-ion batterij een ”metaalbrand” veroorzaakt is de brand niet met traditionele middelen te blussen.

Hiltra Barneveld BV heeft een compleet programma brandveiligheidskasten en kluizen ontwikkeld die een zeer hoge beveiliging bij opslag- en laadactiviteiten met dit type batterijen bieden. Het toegepaste, uniek gecertificeerde blussysteem wordt zeer snel automatisch geactiveerd, is mens- en milieuvriendelijk en beperkt gevolgschade tot een minimum. Bel ons om te horen wat we voor u kunnen betekenen.

Meer zien icon.arrow--dark

Geschreven door

Hiltra Barneveld b.v.

Hiltra Barneveld BV is een familiebedrijf dat ruim 35 jaar bestaat. Vanaf de start zijn we als pioniers actief op de markt aanwezig met (prefab)systemen voor de opslag van gevaarlijke... Lees meer