Veiligheid voorop: de game-changing richtlijn voor lithiumbatterijopslag

icon.highlightedarticle.dark Brand- en explosieveiligheid
17 mei 2024
Lithium batterijen opslaan
Lithium batterijen opslaan | Foto: DUPA Veiligheidstechniek

De richtlijn PGS 37-2 voor de opslag van lithium batterijen is gepubliceerd. Deze richtlijn biedt gedetailleerde richtlijnen en voorschriften voor de opslag van lithium houdende energiedragers, met als doel de veiligheid te waarborgen en risico’s te minimaliseren. Het is van groot belang om op de hoogte te zijn van deze richtlijn, aangezien lithium houdende energiedragers steeds vaker worden gebruikt in diverse toepassingen.

Wanneer een lithium-ion batterij ontbrandt, is blussen géén oplossing. Het chemische proces dat gaande is in de batterij moet zelf tot een eind komen. De enige oplossing is de brand beheersbaar maken.

De Dupa Battery-Line voldoet aan deze richtlijnen. In de Battery kasten kunt u de lithium-ionbatterijen compartimenteren – zo kunt u een kettingreactie tussen verschillende lithium-ion batterijen tot het minimale beperken. De deuren sluiten automatisch, zelfs als er brand ontstaat binnenin de kast: een belangrijke extra in de opslag van lithium-ion batterijen die zelfstandig kunnen ontbranden in geval van storingen. De accubrand blijft zo in de kast, deuren blijven gesloten en de giftige rookgassen worden afgevoerd doordat er ontluchting is in ieder compartiment (compartimenten zijn thermisch geïsoleerd).

Ook is er een mogelijkheid tot opladen: per compartiment zijn er 4 laadstations. De Battery kast in combinatie met de laadstations is volledig gecertificeerd en 90 minuten brandwerend.

Door de richtlijn te volgen, kunt u de juiste maatregelen nemen om de opslag van deze energiedragers veilig te laten verlopen. Zorg dat u op de hoogte bent van de PGS 37-2 richtlijn óf laat u informeren.

Geschreven door

Dupa Veiligheidstechniek

Gecertificeerde product oplossingen voor de veilige opslag van gevaarlijke stoffen Lees meer