Verhoog uw efficiëntie met onze BIM modellen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023

Riwal heeft een online bibliotheek met BIM-families van het merk Riwal gecreëerd en kan klanten ondersteunen met interne experts die advies uitbrengen over welke hoogwerkers het best geschikt zijn voor het werk op hoogte. De modellen zijn gratis online te vinden op riwal.com.

Deze modellen met relevante data zijn toe te passen in BIM-projecten waarmee virtueel de bouwplaats kan worden gecreëerd. Hierdoor kunnen aannemers realistische plannen maken en anticiperen waar welke machines nodig zijn. Het inzicht in de planning en de daaruit voortkomende werkzaamheden voorziet alle partijen van de benodigde informatie voor werken op hoogte. De terugkoppeling van deze informatie in BIM versterkt de co-creatie en daarmee de samenwerking tussen alle partijen in verschillende fasen van de levenscyclus van het gebouw.

BIM (Building Information Modelling) is het bouw- en co-creatieproces met BIM-bestanden. BIM-bestanden zijn digitale 3D-modellen met relevante data van fysieke objecten zoals gebouwen, machines, meubels, landschapsarchitectuur en meer. Met behulp van BIM kunt u, projecten efficiënter plannen, beheren en anticiperen op problemen voordat ze zich voordoen.

Meer informatie: riwal.com

Geschreven door

Riwal Hoogwerkers bv

Veilig werken op hoogte Riwal is sinds 1968 gespecialiseerd in veilig en efficiënt werken op hoogte en is in de afgelopen decennia uitgegroeid tot een kennispartner en totaalleverancier voor klanten... Lees meer