Visualisatie zorgt voor geoptimaliseerde cilinderdemping

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Visualisatie zorgt voor geoptimaliseerde cilinderdemping

Veel klanten gebruiken het Aventics Cushioning Adjustment Tool (CAT) om het afstellen van de cilinderdemping te vereenvoudigen. Aventics heeft nu een CAT-app gelanceerd om klanten te helpen beter te identificeren wanneer de optimale status is bereikt.

Laatzen (Germany), april, 2018 – “Cilinders zonder effectieve, specifiek ingestelde demping kunnen voortbewogen werkstukken ongunstig belasten, de levensduur van alle samenstellingen verkorten en schadelijke trillingen in de hele machine genereren,” legt Norbert Fortmann uit, Director Engineering R & D Drives bij Aventics. Instelbare pneumatische demping is de ideale manier om optimale resultaten te garanderen. Bij het aanpassen van de demping met de CAT-app, zijn een paar slagen van de schroef voldoende om de demping ideaal aan te passen aan de massa van het werkstuk en de kinetische energie.

Aanvullende informatie op uw smartphone
De app ”CAT by Aventics” visualiseert informatie over de zuigersnelheid en de dempingseigenschappen voor de huidige cilinderdemping. Wanneer de cilinder correct is afgesteld, toont een ideale dempingcurve een constant afnemende zuigersnelheid zodra de zuiger zich terugtrekt in de pneumatische demping. Een te steile bocht met abrupte stops of trillingen in de eindpositie is een indicator van niet juist ingestelde demping.

Met de CAT en de bijbehorende app kunnen gebruikers volledig profiteren van de uitstekende functies van Aventics-cilinders in het systeem, omdat onjuiste instellingen tot het verleden behoren. CAT kan worden gebruikt voor het in bedrijf stellen en controleren van de cilinderenseries PRA, CSL-RD, MNI, ICL, ITS, TRB en CCL van Aventics. De tool draagt bij aan het uitgebreide assortiment engineering- en assemblagehulpmiddelen van Aventics.

Onder het hoofdthema ”Integrated Industry – Connect & Collaborate”, heeft de Hannover Messe van dit jaar zich geconcentreerd op het onderwerp digitale transformatie van de industrie. Aventics heeft de actuele ontwikkelingen in pneumatiek afgelopen week gepresenteerd tijdens deze beurs.

Watch article videoicon.arrow--dark

Geschreven door

Aventics

AVENTICS (voorheen Rexroth Pneumatics) is wereldwijd actief als fabrikant van pneumatische componenten en systemen. Bovendien biedt AVENTICS speciale aandrijvings- en besturingssystemen voor schepen, industriële voertuigen en tandkettingen voor aandrijvingen en... Lees meer