VOMI introduceert infographic Chroom-6

icon.highlightedarticle.dark Veiligheid
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: VOMI introduceert infographic Chroom-6

VOMI, de branchevereniging van dienstverlenende ondernemers in de procesindustrie, heeft een infographic ontwikkeld om de bewustwording te bevorderen rondom het veilig werken met Chroom-6 houdende materialen. De infographic dient daarnaast als basis voor nadere afstemming met de stakeholders in de keten.

Chroom-6
Blootstelling aan Chroom-6 kan ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Bij de uitvoering van onderhoudswerkzaamheden kunnen medewerkers van VOMI-leden te maken krijgen met Chroom-6. Bij het werken aan installatieonderdelen waar Chroom-6 is geconstateerd, moeten dan ook de nodige voorzorgsmaatregelen worden genomen. Die voorzorgsmaatregelen moeten zowel door VOMI-leden als door asset owners worden genomen; beide dienen immers te voorkomen dat blootstelling aan Chroom-6 tijdens werkzaamheden plaatsvindt.

Bewustwording
In nauwe afstemming met de VOMI contactgroep Chroom-6 is een traject gestart, dat onder meer bestaat uit de publicatie van een Infographic Chroom-6 voor algemeen gebruik, het houden van een Kennissessie Chroom-6 voor VOMI-leden, externe communicatie en een ronde-tafeldiscussie.

De infographic is bedoeld om bewustzijn te creëren bij medewerkers op de werkvloer door hen te informeren over het werken aan (mogelijk) Chroom-6 houdende materialen, de gevaren ervan en over de Arbeidshygiënische strategie. De infographic wordt gedeeld met de betrokken brancheorganisaties en met geïnteresseerde derden om zo een breed bewustzijn te creëren. Via een toolbox reikt VOMI haar leden daarnaast een instrument aan om met medewerkers in gesprek te gaan en hen voor te lichten. Exemplaren van de infographic Chroom-6 zijn te downloaden van de VOMI-website.

Infographic Chroom-6 icon.arrow--dark

Geschreven door

VOMI

VOMI is de brancheorganisatie voor dienstverlenende bedrijven in de procesindustrie met bedrijven uit de industriële reiniging, steigerbouw, metaalconservering, isolatie, piping & mechanical (leidingwerken), elektrische instrumentatie en hijs- en transportwerkzaamheden. VOMI... Lees meer