Vortex Valves Clear Action schuifafsluiter in de praktijk

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Vortex Valves Clear Action schuifafsluiter in de praktijk

Klant: Een wereldwijd werkzaam farmaceutisch bedrijf
Toepassing: Regelen en afsluiten van productstroom vanuit een silo naar een mixer
Model: Vortex Valves Clear Action Schuifafsluiter, doorlaat DN350

Kenmerken Clear Action Gate Schuifafsluiter
• De afsluiter is gas & productdicht in de doorlaat en naar de buitenzijde
• Product contactdelen uit RVS en afdichtingen volgens EG1935/2004
• Voorzien van een regelsysteem met variabele posities van klepblad
• Geen open hoeken waar product kan achterblijven
• Modulair ontwerp zonder buiten liggende bewegende delen
• Geschikt voor droge en vettige producten
• Harde polymeren afdichtingen volgens EG richtlijn EG1935/2004
• Mechanisch zelfreinigend na elke cyclus
• Atex volgens EC richtlijn 94/9/EC zone 20

Behaald resultaat:
Waar traditionele schuifafsluiters (type meskant) zijn ontworpen voor een productstroom van vloeistoffen en slurries en niet voor droge stoffen, past men veelal zachte rubberafdichtingen toe die na verloop van tijd scheuren of eroderen, hierdoor ontstaat lekkage in de product doorgang of naar de buitenzijde. Met gevolg dat de afsluiter regelmatig onderhoud nodig heeft, er product achter blijft en de afsluiter inefficiënt is voor het productieproces.

De Vortex Valves Clear Action schuifafsluiter is ontworpen om deze problemen te voorkomen, waarbij en hoger rendement van het productie proces gehaald wordt en tevens de onderhoud- en materiaal kosten gereduceerd worden.

Door de toepassing van harde polymeren afdichtingen is de Vortex Valves Glear Action schuifafsluiter productdicht in de doorlaat & naar de buitenzijde. Doordat het klepblad niet in een gesloten kamer sluit is er geen kans dat product wordt samengeperst en achter blijft in de dode ruimtes, waardoor vastlopen van het klepblad tijdens het sluiten voorkomen wordt. De Clear Action schuifafsluiter heeft een mechanisch zelfreinigend werking na elke open/sluit cyclus op het klepblad en de afdichtingen.

De Vortex Valves Clear Action schuifafsluiter is een robuuste schuifafsluiter met een grote verdringingsruimte voor het bedrijfszeker regelen of afsluiten van de (droge stoffen) productstroom in vrije val, lage druk, of vacuüm transport systemen. De afsluiter is voorzien van een regelsysteem om het product in de onderliggende mixer te kunnen doseren (klep gaat volledig open om vervolgens stapsgewijs te sluiten)

De klant is uiterst tevreden over de kwaliteit en functionele eigenschappen van de Vortex in augustus 2004 geïnstalleerde Vortex Valves Clear Action schuifafsluiter.

Watch article video icon.arrow--dark Meer zien icon.arrow--dark

Geschreven door

Vortex Valves

Vortex Valves Schuifafsluiters, Wisselkleppen & Beladingsbalgen Vortex Valves engineerd en produceert schuifafsluiters, wisselkleppen en beladingsbalgen specifiek voor toepassing in de stortgoed industrie, voor zowel in vrije val, hoog vacuüm en... Lees meer