Vortex Valves HDPV2 schuifafsluiter tussen hopper en menger

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Vortex Valves HDPV2 schuifafsluiter tussen hopper en menger

Voor een toepassing voor het afsluiten van een open verbinding tussen de weeghopper en de inlaat van de menger heeft een fabrikant van vloeibare inkt gekozen voor twee Vortex Valves schuifafsluiter type HDPV2 DN250.

De uitdaging voor het selecteren van een juiste afsluiter lag in het afsluiten van de productdoorgang voor zowel fijne pigment poeders als ook de dampen en vloeistoffen vanuit de menger. Verder diende de afsluiter te voldoen aan klant specifieke eisen als; product contactdelen en de constructie van het frame in RVS304, afdichtingen uit Nylon & PET (geen silicone producten), elektrische componenten dienen te voldoen aan de NEMA 7/9 normering.

De Vortex Valves schuifafsluiter type HDPV2 voldoet aan de specifieke eisen welk aan deze toepassing zijn gesteld. Door een uniek ontwerp wordt het klepblad in zijn geheel vanaf meerdere punten en in een rechte lijn tegen de afdichting in de productdoorgang gedrukt, hierdoor is de HDPV2 gas en product dicht naar de afgesloten zijde en naar buiten. Een grote verdringingsruimte voorkomt dat product tijdens het sluiten in het huis van de afsluiter wordt gedrukt, waardoor vastlopen van het klepblad tijdens het sluiten voorkomen wordt. Basis onderhoud als het verwisselen van de afdichtingen en demonteren van het klepblad kan worden uitgevoerd zonder de gehele schuifafsluiter uit het systeem te halen.

2 jaar nadat de Vortex Valves HDPV2 afsluiter succesvol in gebruik zijn genomen constateerde men bij 1 afsluiter lichte aangroei van product op het klepblad, dit werd eenvoudig verholpen door de pneumatische cilinders te voorzien van snel ontluchters waardoor de afsluiter sneller de doorgang kon afsluiten.

Geschreven door

Vortex Valves

Vortex Valves Schuifafsluiters, Wisselkleppen & Beladingsbalgen Vortex Valves engineerd en produceert schuifafsluiters, wisselkleppen en beladingsbalgen specifiek voor toepassing in de stortgoed industrie, voor zowel in vrije val, hoog vacuüm en... Lees meer