Warmtebeeld multimeter DM284 van FLIR

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Warmtebeeld multimeter DM284 van FLIR

De nieuwe FLIR DM284 is een multimeter gecombineerd met warmtebeeldsensor. Deze combinatie van contactmetingen en contactloze temperatuurmetingen opent extra mogelijkheden voor de professionele gebruiker. Met één instrument kan eerst een scan gemaakt worden van de storing op mogelijke hotspots en vervolgens kunnen contactmetingen gebruikt worden om bijvoorbeeld stroom, spanning of weerstand te meten. Door mogelijke hotspots eerst te scannen op een veilige afstand kunnen storingen sneller worden gelokaliseerd.

Voor bijvoorbeeld vermogenselektronica is de FLIR DM284 een snelle gids naar warme componenten.

De multimeterfuncties van de FLIR DM284 zijn zeer compleet. Het instrument meet niet alleen spanning maar ook stroom, van micro-ampères tot een AC en DC bereik van 10 ampère. Daarmee is het instrument voor diverse technici geschikt zoals bijvoorbeeld voor meting aan verwarmingsinstallaties, meet- en regeltechniek en zonnestroom. Voor sterkstroom toepassing kan merk onafhankelijk gekozen worden voor een stroomtang met spanningsuitgang waarvan, in de meeste gevallen, direct in de primaire waarde is uit te lezen in het display.

Speciaal voor metingen aan frequentieregelaars beschikt het instrument over een VFD spanningsmeting om hogere frequenties weg te filteren. De LoZ functie (lage ingangsimpedantie op het spanningsbereik) voorkomt het meten van fantoomspanningen op bijvoorbeeld lange leidingen met een capacitieve lading. Daarnaast heeft de DM284 ook nog een functie voor contactloze spanningsdetectie en een thermokoppel ingang voor het direct meten van temperatuur. Het warmtebeeld en de thermokoppel uitlezing kunnen gelijktijdig in het scherm worden weergegeven. Dit geldt trouwens ook voor alle andere metingen zoals stroom en spanning.

Handige extra’s op de DM284 zijn de ingebouwde LED ’zaklamp’ en de laserpointer. Het gewicht is 0,54 kg en de robuuste IP54 behuizing is gebouwd om een val vanaf 3 meter te weerstaan. Voor wat betreft de stroomvoorziening functioneert de DM284 gedurende drie uur met standaard Alkaline batterijen, optioneel is een lithium-ion accupack voor een bedrijfsduur van 12 uur. FLIR geeft om de kwaliteit van deze topklasse multimeter te onderstrepen 10 jaar garantie.

Geschreven door

KWx B.V.

KWx is specialist op het gebied van vermogenselektronica, explosieveilig installatiemateriaal en elektrotechnische meetinstrumenten. De laatste groep is opgesplitst in de onderdelen elektrotechnische meetinstrumenten, Niet Destructief Testen én een merk-onafhankelijke kalibratie... Lees meer