Webinar: Laatste redmiddel bij (waterstof)gaslekken in de buitenlucht

icon.highlightedarticle.dark Veiligheid
71 bekeken Laatste wijziging: 28 maart 2024
Webinar Hitma waterstof gaslekken redmiddel
Webinar Hitma waterstof gaslekken redmiddel

Gaslekken die niet op tijd worden opgemerkt, kunnen ernstige gevolgen hebben zoals brand, explosies en het vrijkomen van toxische gassen. Bij buitentoepassingen kan de wind ervoor zorgen dat giftige gassen zich verspreiden naar nabijgelegen woonwijken, wat mogelijk tot slachtoffers kan leiden. Wegens grote vraag uit de markt organiseert Hitma opnieuw een webinar over het laatste redmiddel bij gaslekken in de buitenlucht. Op 25 mei 2023 van 10.00 tot 11.00 uur krijgen deelnemers informatie over de innovatieve technologie die gaslekken opspoort door ze te ‘horen’ via microfoontechnologie: ultrasone gaslekdetectie.

Beveiligen van gaslekken
Ultrasone gaslekdetectoren zijn geschikt voor het beveiligen van gaslekken die onder hoge druk staan, en bieden optimale beveiliging van processen en de omgeving tegen gasexplosies en toxische gassen. Tijdens het webinar legt gasdetectiespecialist Peter Adema uit hoe ultrasone gaslekdetectie werkt, of de technologie geschikt is per toepassing en wat de opties zijn. Deelnemers krijgen de kans om vragen te stellen.

Extra aandacht voor waterstof
Tijdens het webinar besteedt Adema speciale aandacht aan waterstofdetectie met ultrasone technologie. Waterstof is momenteel erg belangrijk binnen de energietransitie, maar moeilijk te detecteren, vooral op buitenlocaties. Omgevingsfactoren en het feit dat waterstof kleur en geurloos is, maken het lastig te meten. Bovendien is waterstof licht waardoor het makkelijk ontsnapt via kleppen en afsluiters. Daarom is het op tijd meten van gaslekken van levensbelang. Ultrasone gaslekdetectie biedt hierbij de uitkomst.

Aanmelden
Aan het eind van het webinar weten deelnemers hoe ze hun proces en omgeving optimaal kunnen beschermen tegen gaslekken en explosies. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via de ‘AANMELDEN’-link, rechts hiernaast.

Aanmelden icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Webinar: Laatste redmiddel bij (waterstof)gaslekken in de buitenlucht

Hitma B.V.

Bij Hitma denken we graag met je mee. We begrijpen dat processen in ieder bedrijf anders zijn. Daarom werken wij intensief samen om een oplossing op maat te kunnen bieden.... Lees meer