Wereldwijd data delen voor de aanpak van COVID-19

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Wereldwijd data delen voor de aanpak van COVID-19

Meerdere uitgevers van wetenschappelijke tijdschriften hebben hun artikelen over ‘Corona’ vrij beschikbaar gesteld.

Veel informatie is te vinden via Elsevier [1]. Op die website is een speciaal gedeelte met focus op research en drug discovery. Het gaat om wetenschappelijke artikelen, bijvoorbeeld van The Lancet en Cell Press, hoofstukken van boeken, preprints over early-stage research (SSRN).

Op [2] is een database te vinden van artikelen over COVID-19 en andere coronavirussen. Elsevier is hierin niet de enige. Andere uitgevers die dit hebben gedaan, zijn bijvoorbeeld Springer Nature | Wiley | NEJM | BMJ | American Society for Microbiology | Chongqing VIP Information. Op de eerstgenoemde link van Elsevier is dit lijstje ook te vinden, waarbij er doorgeklikt kan worden naar de bijbehorende websites.

Alle uitgevers hebben de Wellcome Trust Statement ondertekend, waarbij ze hebben beloofd om relevante nCoV research en data snel en open te publiceren [3].

[1] https://www.elsevier.com/connect/coronavirus-information-center

[2] https://coronavirus.1science.com/search

[3] https://wellcome.ac.uk/press-release/sharing-research-data-and-findings-relevant-novel-coronavirus-covid-19-outbreak

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Etteplan

Etteplan staat voor vernieuwing. Onze ruim 3.300 technische specialisten werken wereldwijd aan verbeteringen op het gebied van engineering. Etteplan biedt brede expertise op het gebied van automatisering, elektrisch en mechanisch... Lees meer