<b>Brede inzet</b> Perslucht die gebruikt wordt om aan te sturen, komt in de ruimte vrij. Daarnaast wordt perslucht ingezet om iets met het voedselproduct te doen, bv. schillen of slecht product wegblazen. En het kan zelf gebruikt worden in het voedsel, bv. om opgeklopte slagroom te maken. <b>Eisen en monitoring</b> Aan welke eisen moet deze perslucht voldoen? En welke elementen in de persluchtvoorziening zijn daarvoor nodig? Welke controle of metingen bestaan om de kwaliteit te monitoren? <b>Praktijkrichtlijn</b> Tijdens de workshop Hygiënische perslucht komen deze en andere punten aan de orde: ze staan in de praktijkrichtlijn Hygiënische perslucht die wordt gepresenteerd. Deze richtlijn is geschreven door een werkgroep met specialisten uit de persluchtindustrie, industriële reiniging en hygiënisch ontwerpen. De workshop wordt georganiseerd door Safe Food Factory. Op 31 mei kunt u de lezingen en stands van de betrokken bedrijven bezoeken.