4Site – Continu monitoren van elektrische assets

icon.highlightedarticle.dark Automatisering
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: 4Site – Continu monitoren van elektrische assets

Luistert continu
De 4Site monitoort continu en detecteert daardoor meteen hoog frequente geluiden op die worden veroorzaakt door ontladingen zoals: corona, deelontlading & vonkvorming.

Contactloos
Door het toepassen van meten door de lucht (airborne), zal er geen direct contact zijn met de elektrische componenten die worden gemonitord, wat de installatie van de sensoren makkelijker en veiliger maakt.

Geoptimaliseerde data
De 4Site is zo ontworpen dat er geen overbelasting is van data, en zal alleen bij alarm data versturen. Ondanks dat de 4Site altijd luistert, zal deze alleen informatie doorsturen wanneer er een alarm is.

Meetbereik
Elke 4Site is zo ontworpen dat deze een capaciteit heeft om tot 4 locaties tegelijkertijd te monitoren.

Continu monitoren van elektrische assets
Wanneer elektrische componenten zoals, lastscheiders, transformatoren, isolatoren etc, falen. Dan kunnen de gevolgen enorm zijn. De gemiddelde kosten van een elektrische asset die faalt waardoor het systeem plat ligt, zijn ontzettend hoog. Op dit moment wordt slechts 5% van de elektrische apparatuur online gemonitoord. De assets verouderen dus de kans op falen wordt groter en groter. Nu is het moment gekomen om efficiënt deze apparatuur te monitoren en zo problemen te voorkomen die ontstaan door corona, deelontlading en vonkvorming.

Continu online ultrasone inspectie kan worden uitgevoerd bij alle voltagegebieden (laag, midden en hoog) en zal het volgende kunnen detecteren:
• Corona
• Deelontlading
• Vonkvorming
• Mechanische vibraties (transformatoren)

Werking van elektrische inspectie met de ultrasone technologie
Deelontlading, corona en vonkvorming produceren ionisatie wat turbulentie veroorzaakt in de omringende luchtmoleculen. De 4Site detecteert hoog frequente geluiden die worden veroorzaakt door deze emissies. De specifiieke geluidskwaliteit is voor elke emissie anders. Deze worden opgenomen door de 4Site. De opgenomen geluiden kunnen we analyseren in de spectrum analyse software waarna er eenvoudig rapporten kunnen worden gemaakt. Normaal gesproken produceren elektrische componenten geen geluid, met uitzonderingen van transformatoren. Deze kunnen bv een zoemend geluid produceren op 50Hz. Verwar dit geluid niet met de onregelmatige, sputterende en poppende geluiden van een elektrische ontlading.

Meer lezenicon.arrow--dark

Geschreven door

UE Systems Europe

UE Systems, producent van de befaamde Ultraprobe instrumenten, produceert portable en on-line ultrasoon meters voor lekkage metingen, mechanische analyse en electrische inspectie. Onze producten worden gebruik bij energie conservering, preventief... Lees meer