Perslucht installatie dashboard achter uw computer

icon.highlightedarticle.dark Persluchtsystemen
154 bekeken 21 mei 2024
Geveke dashboard
Geveke dashboard | Foto: Geveke Energy Services
Article image of: Perslucht installatie dashboard achter uw computer
Geveke dashboard | Foto: Geveke Energy Services
Article image of: Perslucht installatie dashboard achter uw computer
Geveke meetdata | Foto: Geveke Energy Services
Article image of: Perslucht installatie dashboard achter uw computer
Geveke scada | Foto: Geveke Energy Services

Geveke Connect portal is ontwikkeld om online ondersteuning te bieden voor perslucht experts.

Efficiënter met perslucht

De ontwikkelingen in stijgende energieprijzen en de strengere maatregelen vanuit de overheid om CO₂-uitstoot te verminderen voert de druk extra op om efficiënter met perslucht om te gaan.

Perslucht verlies

Perslucht is een veilig en noodzakelijk utiliteit in de industrie die lokaal opgewekt, geconditioneerd, gebufferd en gedistribueerd wordt. Feit is wel dat het een zeer kostbare energiebron is waar bewust mee omgegaan moet worden. Perslucht oogt veilig waardoor men er niet zuinig mee omgaat.

Diverse studies tonen aan dat in een gemiddelde persluchtinstallatie ca. 50% van alle opgewekte perslucht verloren raakt als men niet de juiste maatregelen treft.

Perslucht is een zeer specialistisch product met unieke eigenschappen waar expertise voor benodigd is. Iedere kleinste aanpassing heeft namelijk direct effect op het gedrag (efficiency) van de gehele installatie. Alleen een ervaren perslucht expert kan bij problemen de juiste analyses uitvoeren. Maar ook hij of zij zal dan eerst een diagnose moeten maken om het probleem te reproduceren om de juiste adviezen te kunnen geven. Het is een kostbare aangelegenheid om iedere keer een expert in te moeten schakelen als een probleem zich voordoet.

Werkelijk gemeten data

Geveke Connect portal is ontwikkeld om online ondersteuning te bieden. Geveke Connect is zodanig ingericht dat het continu de KPI’ s van een persluchtinstallatie bewaakt en alle data online opslaat. In geval van afwijkingen krijgt de perslucht expert automatisch bericht en kan achter de schermen de oorzaak van het probleem analyseren en de benodigde acties met klant bespreken welke gebaseerd is op werkelijk gemeten data uit zijn eigen installatie.

In een overzichtelijk dashboard ziet u in oogopslag de prestatie en aandachtspunten van uw installatie.

Autonoom

Geveke Connect kan in alle persluchtinstallaties toegepast worden en is via internet benaderbaar. Het draait autonoom, bestaat uit een datacollector waarop alle benodigde sensoren of data uit compressor regeling aangesloten worden. Via een IOT 4G module wordt data naar een web portal getuurd waar het direct omgezet wordt in bruikbare informatie voor inzicht, online analyse en periodieke rapportages.

Geschreven door

Logo van:Perslucht installatie dashboard achter uw computer

Geveke Energy Services

Geveke Energy Services legt zich specifiek toe op optimalisatie en energiebesparing van alle merken persluchtinstallaties. Maar liefst 70% van de exploitatiekosten van een persluchtinstallatie gaat op aan energieverbruik, waarvan 10... Lees meer