Besloten ruimten eenvoudig betreden en veilig verlaten

icon.highlightedarticle.dark Veiligheid
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Besloten ruimten eenvoudig betreden en veilig verlaten

Cijfers liegen niet. Er gebeuren nog te veel ongelukken bij het werken in besloten ruimten. In 2015 zijn maar liefst 11 dodelijke ongevallen gerapporteerd. Ongelukken zijn niet altijd te voorkomen, maar men is er wel beter op ingericht om reddend en handelend op te treden, indien men de juiste materialen gebruikt én goed getraind is.

Werken in besloten ruimten vereist dus aandacht. Een werkgever heeft de plicht te zorgen voor specifieke (beschermings-)middelen en gedegen training voor de medewerkers. Alleen dan kunnen zij naar behoren met deze middelen werken en hun taken goed uitvoeren.

Veel onduidelijkheden
Wat heb je hier dan voor nodig? Welke trainingen voldoen hieraan? Omdat besloten ruimten variëren in grootte, vorm en ze zich op extreme plekken kunnen bevinden. bestaat er geen standaardoplossing. Zowel bij gewone werksituaties als ook bij acuut reddingswerk moet het materiaal snel en zonder haperen werken. Het personeel moet feilloos opereren en alle materiaal moet precies zo functioneren.

Advies, materialen en training
Dat vraagt dus om een gedegen inventarisatie van wat er speelt, een goed advies dat hierop inspeelt, kwalitatief hoogwaardige producten én professionele trainingen om medewerkers goed voorbereid, zelfverzekerd en veilig in besloten ruimten te laten werken. Wij helpen werkgevers om aan deze eisen te voldoen, door een compleet pakket voor het veilig werken in en redden uit besloten ruimten aan te bieden onder leiding van ervaren specialisten.

Informatiebijeenkomsten
Besloten ruimten is dan ook een hot topic. Maar niet iedereen weet er het fijne van. Daarom organiseren we een aantal informatiebijeenkomsten, in ons Expertisecenter in Vlaardingen en online. Dat eerste doen we in kleine groepjes (maximaal 8 personen), waarbij we uiteraard de RIVM-richtlijnen volgen zo lang we met de coronacrisis te maken hebben. Gedurende deze sessies informeren wij u over alle mogelijkheden en geven wij alle denkbare praktijkvoorbeelden. Ook al uw eigen vragen komen aan bod. Daar is deze gelegenheid speciaal voor.

Data
De fysieke informatiebijeenkomst vindt plaats op vrijdag 26 juni van 09.00 tot 12.00 uur met aansluitend een lunch in ons Expertisecenter in Vlaardingen. Na jouw aanmelding krijg je een mail met meer informatie.

Het webinar vindt plaats op 10 juli van 10.00 tot 11.00 uur. Na jouw aanmelding krijg je een link om deel te nemen.

Voor wie bestemd
Deze sessies zijn bestemd voor Veiligheidskundigen, KAM-coördinatoren, managers en alle anderen die te maken hebben met werkzaamheden in en om besloten ruimten.

Globaal programma
• Wet- en regelgeving
• Vergunningensysteem & (redding)plan
• Gevaren besloten ruimten
• Veiligheidsmaatregelen (redding) besloten ruimten
• Interpretatie van metingen
• Introductie betreden
• Gebruik en werking verschillende PBM en Systemen
• Handelen in normale situaties (betreden, werken en normale exit)
• (Redding)handelingen en noodsituaties
• Communicatie

Ga naar onze website icon.arrow--dark

Geschreven door

Safe Site powered by Mennens

U kunt bij ons terecht voor alle aspecten die met werken op hoogte en diepte te maken hebben, zoals een training voor uw werknemers speciaal afgestemd op uw situatie. Maar... Lees meer