Circulaire warmte: efficiënt uw productielocaties CO2-neutraal maken

icon.highlightedarticle.dark Dichtingen
93 bekeken 21 december 2023
KLINGER circular thermal
KLINGER circular thermal | Foto: Klinger The Netherlands
Article image of: Circulaire warmte: efficiënt uw productielocaties CO2-neutraal maken
KLINGER circular thermal | Foto: Klinger The Netherlands
Article image of: Circulaire warmte: efficiënt uw productielocaties CO2-neutraal maken
KLINGER circular thermal | Foto: Klinger The Netherlands
Article image of: Circulaire warmte: efficiënt uw productielocaties CO2-neutraal maken
Heat pumps Combitherm Armstrog International | Foto: Klinger The Netherlands
Article image of: Circulaire warmte: efficiënt uw productielocaties CO2-neutraal maken
Heat Pumps Cool Food Armstrong International | Foto: Klinger The Netherlands

Optimaliseer, minimaliseer, decarboniseer voor een netto-nul-emissie. Armstrong en Klinger bieden aangepaste oplossingen om restwarmte te benutten, energieverbruik te verminderen en emissies te verminderen.

Een circulaire aanpak: zo werkt het

Uw koelsystemen en industriële processen geven veel warmte af, die nu verloren gaat. Door deze restwarmte weg te vangen en te hergebruiken, heeft u straks minder primaire energie nodig. Dit kan door uw warmte- en koelingssystemen aan elkaar te laten koppelen. U kunt zo de restwarmte terugwinnen en uitstekend opnieuw voor uw productie gebruiken.

Uit onderzoek van Armstrong International blijkt dat in de lichte industrie 50 tot 80% van de primaire energie kan worden hergebruikt.

In drie stappen naar een netto-nul-emissie

Steeds meer bedrijven investeren in duurzame energie. Het is echter zonde om te investeren in duurzame energie, wanneer vervolgens weer veel van die energie onnodig verloren gaat.

Hoe het anders kan? Optimaliseren, minimaliseren, decarboniseren: dat zijn de drie stappen waarmee u op efficiënte wijze uw CO2-uitstoot kunt terugbrengen tot netto-nul.

 1. Optimaliseren:
  Uw ingekochte energie beter benutten. Bijvoorbeeld met behulp van warmterugwinning en het gebruik van warmtepompen.
 2. Minimaliseren:
  Uw energieverbruik beperken. Bijvoorbeeld door procesapparatuur te upgraden en cyclustijden te verkorten.
 3. Decarboniseren:
  Uw scope1-emissies terugdringen. Bijvoorbeeld door over te stappen op duurzame energiebronnen of installaties te voorzien van een koolstofopvangsysteem.

Deze routekaart is zorgvuldig ontwikkeld door onze partner Armstrong International en speciaal afgestemd op uw installaties en branche.

Hulp van Armstrong International en Klinger

Samen met Armstrong International helpen wij u graag uw productielocaties CO2-neutraal te maken. Van begin tot eind bieden wij ondersteuning:

 • Onderzoek naar besparingspotentieel.
  Wat is het totale potentieel aan besparingen en hoe kunt u restwarmte optimaal benutten? Door de warmtehuishouding in uw fabrieken in kaart te brengen, onderzoeken wij voor u nauwkeurig de mogelijkheden.
 • Levering van thermische systemen.
  Wij bieden u apparatuur en systeempakketten op maat voor het terugwinnen van restwarmte en warmte uit processen. Ook leveren we industriële warmtepompen waarmee u het energieverbruik verder kunt beperken.
 • Trainingen en cursussen.
  Kennis van de thermische systemen is cruciaal om ze veilig en optimaal in te zetten, en om problemen vroegtijdig te detecteren. Wij bieden trainingen en cursussen om vaardigheden te leren of de kennis te vergroten.

Laat u goed informeren

Al meer dan honderd jaar helpen Klinger en Armstrong bedrijven met thermische dienstverlening. Samen kijken we wat mogelijk is om op uw locaties de thermische efficiëntie te verbeteren, het energieverbruik te verlagen en de schadelijke emissies te verminderen. Voor het bereiken van deze doelen is veel kennis en kunde nodig. Wij staan u graag terzijde.

Meer weten? Kijk op onze website.

Geschreven door

KLINGER The Netherlands

Klinger is specialist op het gebied van afdichtingen, appendages, aandrijvingen, slangen en industriële deursystemen. Het bedrijf -opgericht in 1886- is niet alleen een verkoop en serviceorganisatie, maar Klinger is eveneens... Lees meer