Van Halteren Technologies spuit duurzamer door ZeroGlass paintstop

icon.highlightedarticle.dark Filters
74 bekeken Laatste wijziging: 26 september 2023
Wiltec ZeroGlass Paintstop
Wiltec ZeroGlass Paintstop | Foto: Wiltec
Article image of: Van Halteren Technologies spuit duurzamer door ZeroGlass paintstop
Wiltec ZeroGlass paintstop is gemakkelijk zelf te vervangen | Foto: Wiltec
Article image of: Van Halteren Technologies spuit duurzamer door ZeroGlass paintstop
Wiltec ZeroGlass paintstop heeft een hoge efficiency en een lange standtijd | Foto: Wiltecc
Article image of: Van Halteren Technologies spuit duurzamer door ZeroGlass paintstop
Wiltec ZeroGlass paintstop is duurzamer dan de gangbare paintstop | Foto: Wiltec

ZeroGlass paintstop maakt duurzaam spuiten mogelijk bij Van Halteren Technologies.

Door over te stappen van de gangbare paintstop naar de Wiltec ZeroGlass paintstop spuit het bedrijf duurzamer en besparen zij kosten door het vervangen van de filters in eigen hand te houden. Een paintstop die eenvoudig te wisselen is, langer meegaat en duurzamer is geproduceerd; dat klonk Van Halteren Technologies in Boxtel als muziek in de oren. Win-win!

Van Halteren Technologies in Boxtel houdt zich bezig met onder meer productie van grote hydraulische cilinders, motion systemen en wave-generators. Het bedrijf, waar 280 mensen werken, heeft een spuitcabine waar ongeveer vijf uur per dag, voornamelijk industrieel, wordt gespoten.

Splinters verleden tijd

In deze cabine werd gangbare paintstop gebruikt. “We werkten hiervoor samen met een externe partij, die de paintstop aanschafte, onderhield en verving”, vertelt Davy van Uden, industrial engineer bij Van Halteren.

“We wilden het in eigen beheer houden, maar paintstop is een vervelend materiaal om mee te werken. De splinters die bij het vervangen van de filtermat op de huid terechtkomen veroorzaken irritatie.” Wiltec heeft dé perfecte oplossing voor Van Halteren: Wiltec ZeroGlass paintstop.

ZeroGlass gaat langer mee

Op aanraden van de specialisten van Wiltec is bij Van Halteren uitvoerig getest met Wiltec ZeroGlass paintstop. In eerste instantie met de 400 grams variant, maar uiteindelijk is de keuze gevallen op ZeroGlass 460 gram.

“We zijn positief verrast”, zegt Davy. “De oude paintstop moesten we om de acht weken vervangen en de ZeroGlass 400 gram gaat ruim twaalf weken mee. We verwachten dat de 460 gram zelfs nog langer meegaat.”

Niet alleen over de hoge efficiency en de lange standtijd is Davy tevreden. “Deze paintstop kun je met je handen beetpakken. Dat betekent dat we zelf de filters kunnen vervangen en dat we daar niet langer een bedrijf voor inhuren. Ook is de ZeroGlass paintstop duurzamer, wat wij ook belangrijk vinden.”

Zo milieubewust mogelijk produceren

Van Halteren kan door de ZeroGlass paintstop zelf de filtermatten vervangen en schakelt daarvoor niet langer een externe partij in. Dit zorgt voor een kostenbesparing. “Het klopt dat de duurzame paintstop in aanschaf wel wat duurder is dan de gangbare paintstop, maar dat kunnen we wegstrepen tegenover het langere gebruik”, analyseert Davy.

“En we hebben nu ook minder afval en afvalkosten.” Van Halteren vindt het belangrijk zo milieubewust mogelijk te produceren en kiest als het kan voor duurzame alternatieven. Davy: “Alle kleine beetjes helpen. Bij de productie van de gangbare paintstop wordt formaldehyde gebruikt en de productie kost enorm veel energie. De ZeroGlass paintstop is gemaakt van gerecyclede statiegeldflessen en de productie is veilig en energiebesparend.”

Davy roept andere bedrijven op de Wiltec ZeroGlass paintstop te testen in de praktijk. “Ga het in ieder geval uitproberen. Het is beter voor het milieu en je medewerkers zijn veiliger aan het werk. Dat lijkt me de moeite waard!”

De voordelen:

  • Veiligere werkomgeving
  • Minder milieuvervuiling
  • Geen irritatie bij wisselen van paintstop
  • Minder afval en afvalkosten

Geschreven door

Wiltec BV

Wiltec, toeleverend partner van meer dan 40.000 producten, maar vooral een proactieve adviseur en oplossingsgerichte expert. Samen met de klant zoeken we naar slimme oplossingen, passen kennis uit de markt... Lees meer