Een Condition Monitoring werkwijze op maat

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Een Condition Monitoring werkwijze op maat

Trillingsmetingen en trillingsanalyse als vorm van condition monitoring (conditiebewaking) kan op diverse manieren worden ingericht. Afhankelijk van diverse factoren dient er per machine een keuze gemaakt te worden welke aanpak het beste aansluit. Een aantal factoren die meespelen zijn; is er een trillingsbewakings-systeem aanwezig? Gaat het om een kritische machine binnen het proces? Zijn er redundante machines die bij uitval van een machine het werk kunnen opvangen? Wat zijn de kosten bij stilstand?

Optie 1
De eerste optie is de meest uitgebreide variant van condition monitoring. Naast een machine-bewakingssysteem voor trillingsbewaking is er ook een analysekaart voor condition monitoring geplaatst waarmee de signalen worden verwerkt. Deze aanpak wordt veelal toegepast bij gasturbines, stoomturbines en compressoren waar het VM600-bewakingssysteem van Vibro-Meter is geïnstalleerd.

Wij bieden de volgende diensten:
•Periodiek op afstand data analyseren
Onze specialisten kunnen door middel van remote desktop inloggen op het meetsysteem en de data-analyseren. Deze vorm wordt ook wel remote condition monitoring genoemd. Voor deze vorm dient er een dedicated server geplaatst te worden waar de analyse-software van VibroMeter op is geïnstalleerd; VibroSight. Onze specialisten analyseren de machine op vaste momenten waarna een rapportage ontvangt met de eventuele bevindingen en adviezen.
•Periodiek – data uitlezen op locatie
Een andere vorm van deze opstelling is dat wij bij u op locatie langskomen om de data uit het meetsysteem te lezen. De data wordt vervolgens op kantoor door specialisten geanalyseerd waarna u een rapportage ontvangt van de bevindingen. Ook hier geldt dat wij op vaste momenten bij u langskomen en op vaste momenten een rapportage toegestuurd krijgt met de eventuele bevindingen en adviezen.
•Automatische alarmeringen richting specialisten
Doordat de analyse-kaarten constant data ontvangt en opslaat kunnen onze specialisten direct worden gealarmeerd wanneer een grenswaarde wordt bereikt. Hierdoor kunnen onze specialisten ad hoc reageren en een analyse maken om de oorzaak te achterhalen.
Doordat de analyse-kaarten constant data opslaat en verwerkt wordt dit ook wel continue of online condition monitoring genoemd.

Lees op onze website de andere mogelijkheden.

Meer zien icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Een Condition Monitoring werkwijze op maat

Istec International BV

Roterende machines zijn één van de meest kritische onderdelen van industriële processen. Het monitoren en bewaken van deze machines vereist de meest geavanceerde systemen die passen binnen de toenemende eisen... Lees meer