Enorme watebesparing door nieuwe methode voor seal spoeling

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
68 bekeken Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Enorme watebesparing door nieuwe methode voor seal spoeling

Traditionele seal spoeling methode
Voor een optimaal functionerende afdichting is een koele en stabiele vloeistoffilm essentieel. De traditionele methode om dit te faciliteren is de ’quench to drain’ methode. Deze methode brengt enorme waterverspilling met zich mee (tot wel 6 miljoen liter per seal per jaar).

Thermosyphon seal spoeling methode
Deze methode verbruikt circa 1-6 miljoen liter minder water per jaar per pomp, afhankelijk van de situatie. De thermosyphon methode zorgt ervoor dat de standtijd van uw pompen en mechanical seals worden verlengd. De besparing op water, energie en operationele kosten zorgt voor een zeer efficiënte Return on Investment (ROI).

Werking Thermosyphon seal spoeling methode
Door wrijving tussen de twee loopvlakken van een mechanical seal ontstaat warmte, wat kan zorgen voor slijtage en sealfalen. Om dit te voorkomen is een koele vloeistoffilm essentieel. Het thermosyphon principe zorgt hiervoor.

Op een natuurlijke wijze stroomt de gekoelde vloeistof vanuit het drukvat het seal in, waarmee het seal wordt gekoeld. Door de wrijving wordt de vloeistof verwarmt, welke vervolgens terugstroomt naar het vat, waar het opnieuw gekoeld wordt.

Voordelen thermosyphon seal support system
* Sterk gereduceerd watergebruik en geassocieerde kosten; Traditionele ‘quench to drain’ methoden brengen enorme waterverspilling met zich mee (tot wel 6 miljoen liter per pomp per jaar). Deze methode zorgt voor een enorme besparing op de kosten voor waterverbruik en vuilwaterverwerking.
* Sterk gereduceerd energieverbruik; De hoeveelheid water die langs de loopvlakken bij het product kan komen wordt tot het absoluut minimale teruggebracht, waardoor anders noodzakelijke verdampingsprocessen binnen het productieproces niet meer benodigd zijn.
* Verbeterde standtijd en maximale effectieve werktijd; De capaciteit van uw proces wordt maximaal benut door een verlengde standtijd van uw mechanical seals en pompen.
* Snelle Return on Investment (ROI); De langere standtijd en de besparing op water, energie en operationele kosten zorgt voor een zeer efficiente Return on Investment.
* Duurzame oplossing; Enorme besparingen op water en energie maken deze methode een duurzame oplossing.
* Lagere operationele kosten; Thermosyphonsystemen zijn grotendeels onderhoudsvrij waardoor onderhoudsmonteurs of procesmedewerkers elders ingezet kunnen worden.

Geschreven door

Inventflow

Inventflow BV is een onderneming met een ruime ervaring in het leveren en onderhouden van een breed scala aan procescomponenten. Van zowel sanitaire en aseptische procescomponenten in de voeding-, genotsmiddelen-... Lees meer