Fiktech levert LD Luchtmessen aan Sybrandy

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
35 bekeken Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Fiktech levert LD Luchtmessen aan Sybrandy

In 1928 werd Sybrandy opgericht als machinefabriek en heeft zich sindsdien volledig toegelegd op de technologie van stralen, spuiten en stofafzuiging. Sybrandy verzorgt de complete lay-out van en alle disciplines voor oppervlaktetechniek in een nieuw of bestaand pand. Het bedrijf verzorgt de complete bouw, inclusief begeleiding vanaf offertetraject tot oplevering met alle daarvoor benodigde installatiedelen en cabines.

In 2014 is Sybrandy overgenomen door de Airblast Group. De Airblast Group bestaat sinds 1974 en is al meer 40 jaar een van de grootste distributeurs voor (onder andere) de regio Midden- en Verre Oosten. Met de overname door de Airblast Group heeft Sybrandy toegang gekregen tot een nog groter netwerk van distributeurs wereldwijd, hierdoor is verdere internationale groei mogelijk.

Er zijn meerdere mogelijkheden om het te gebruiken straalgrit de benodigde snelheid en richting te geven. Veel automatische straalinstallaties zijn gebaseerd op de methode van vacuüm-injectiestralen. Voordeel van dit principe is een continue aanvoer van straalmiddel naar de straalnozzle(s). Door middel van een selectie van straalnozzles wordt het te bewerken product gestraald voor een optimaal resultaat.

Kortgeleden werd door Sybrandy de productie van een doorvoer-straalautomaat gestart, welke is uitgevoerd met een afblaaszone in de werkruimte. Deze machine is specifiek ontwikkeld om metalen bakblikken volledig te reinigen tot op het basismateriaal, alvorens een nieuwe coating laag aangebracht kan worden.

Nadat het straalproces voltooid is blijft fijn straalgrit achter in de bakblikken. Om dit probleem op te lossen zocht Sybrandy contact met Fiktech B.V. om een passende oplossing te realiseren. Fiktech beschikt over diverse componenten (o.a. luchtmessen / luchtkanonnen / zijkanaalventilator) om op locatie een initiële test uit te voeren. Samen met de techneuten van Sybrandy werd de provisorische proefneming uitgevoerd. Bij een relatief lage uittredeblaassnelheid van 80 m/sec. was het reinigingsresultaat naar wens. Op basis van het testresultaat leverde Fiktech vervolgens twee LD (Lage Druk) Luchtmessen met lengtes van 1.600 mm met bijbehorende zijkanaalventilatoren.

De complete installatie is door Sybrandy afgemonteerd en in Frankrijk in gebruik gesteld.

Watch article video icon.arrow--dark

Geschreven door

Fiktech B.V.

FIKTECH: Ontstoffingstechniek & Productieoptimalisatie Fiktech maakt machines en productieprocessen beter! Oplossingen die bij productie optimalisatie worden ingezet zijn onder meer: Vortex Schakelkast Koeler & Spotkoeler Warmtebeeldcamera Hogedruk en Lagedruk Luchtmessen... Lees meer