Goedkopere productieprocessen dankzij vacuümefficiëntie

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Goedkopere productieprocessen dankzij vacuümefficiëntie

Energie-efficiëntie speelt een prominente rol voor Busch op de Industrial Processing 2018 dat plaats zal vinden van 2 tot 5 oktober in Utrecht. Busch is de uitdaging aangegaan om duurzame vacuümoplossingen te ontwikkelen en implementeren. Dit stelt klanten in staat om geld te besparen op energie- en bedrijfskosten en om duurzamer te werken.

Op de Industrial Processing beurs zal Busch behalve zijn uitgebreide productportfolio, ook de meest recente oplossingen voor het efficiënt gebruik van vacuüm delen. Goedkopere en veilige vacuümvoorzieningen blijken steeds belangrijkere aandachtspunten te worden voor industrieën wanneer het gaat om rendabele productieprocessen terwijl men rekening houdt met energiebesparingen en kostenverlagingen. Het is belangrijk om naar het hele productieproces te kijken om energiebehoeftes en bedrijfskosten te verlagen. De focus op simpelweg de energiebehoefte van een vacuümpomp is daarom niet voldoende. De afvoer van warmte of koeling en de locatie of controle hebben grote invloed op de energiesituatie. Daarom biedt Busch verschillende opties voor warmteterugwinning en afnameregeling van vacuümpompen.

Naast het produceren van energie-efficiënte vacuümpompen, ontwerpt Busch ook op maat gemaakte vacuümsystemen. Deze gecentraliseerde aanpak heeft verschillende voordelen. Ten eerste, minder vacuümpompen zijn nodig in vergelijking met een gedecentraliseerde aanpak omdat de werklast wordt verdeeld over verschillende vacuümpompen. In combinatie met een frequentieregelaar zijn aanzienlijke besparingen dus mogelijk. Ten tweede, een gecentraliseerd systeem kan in een aparte ruimte worden opgesteld, vacuümpompen hoeven dus niet meer in productieruimtes te staan; dit betekent dat geluidsoverlast en warmte-afgifte verdwijnen uit de productieruimte. Op maat gemaakte warmteterugwinningsconcepten helpen operators om gebruik te maken van de geproduceerde afvalwarmte en dus om meer energie te besparen. In koele productieruimtes, zoals in de voedingsindustrie, worden verdere besparingen gerealiseerd door de centralisatie van vacuümvoorzieningen omdat kleinere airconditioning units nu voldoende zijn. Centrale vacuümsystemen bieden een hoge beschikbaarheid omdat relevante systeemonderdelen zo zijn ontworpen dat onderhoud kan worden uitgevoerd gedurende bedrijfsuren zonder dat het productieproces daar hinder van ondervindt.

Busch levert vacuümpompen en centrale systemen in combinatie met verschillende technieken zodat de meest technische en zuinigste optie voor iedere toepassing kan worden geselecteerd. Busch heeft een speciaal aanbod voor alle bedrijven die vacuüm gebruiken: de Busch VacuumAudit. Een vacuümexpert van Busch analyseert de huidige vacuümvoorziening van het hele bedrijf. Hij zal de specifieke procescomponenten analyseren, potentiële besparingen op energie-en bedrijfskosten berekenen en een oplossing voor een betrouwbare, duurzame en efficiënte vacuümvoorziening voorstellen die rekening houdt met alle factoren.

Lees meericon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Goedkopere productieprocessen dankzij vacuümefficiëntie

Busch Vacuum Solutions BV

Busch Vacuum Solutions biedt vacuüm- en overdrukoplossingen voor alle markten. Van individuele vacuümpompen, blowers en compressoren tot maatwerk vacuümsystemen. Vandaag de dag is het familiebedrijf marktleider op alle gebieden van... Lees meer