Grootschalige nieuwbouw voor ERIKS Nederland in Ede

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Grootschalige nieuwbouw voor ERIKS Nederland in Ede

ERIKS Nederland laat een nieuw, duurzaam bedrijfsgebouw realiseren op bedrijventerrein BTA12 in Ede. Het pand zal onderdak bieden aan de snelgroeiende divisie Kunststoffen van ERIKS, die zeer gespecialiseerde producten en diensten levert aan vele takken in de industrie.

De extra ruimte in het nieuw te bouwen ‘Center of Expertise’ van ERIKS’ divisie Kunststoffen biedt volop mogelijkheden voor het verder automatiseren en robotiseren van de productieprocessen van kunststof halffabricaten en bewerkte kunststof onderdelen. Er zullen bewerkingsvormen worden uitgevoerd als frezen, draaien, koud zetten, warm vervormen, lijmen, lassen, polijsten, matrijsproductie, buigen en zagen. Daarnaast worden er enkele andere afdelingen van ERIKS in dit pand gehuisvest.

Het nieuw te bouwen pand is centraal gelegen in Ede met een directe aansluiting op de A12 en de A30, op 2,5 km afstand van de huidige locatie. Het project wordt momenteel uitgevoerd door HVBM Vastgoed en omvat ruim 10.000 m2 oppervlakte voor Productie & Logistiek en 1.600 m2 voor kantoorruimtes op een kavel van ca. 19.000 m2. Het gebouw heeft een ‘very good’ rating van duurzaamheidskeurmerk BREEAM. De oplevering van het complex staat gepland voor medio 2020.

Over ERIKS
ERIKS is een ervaren dienstverlener die werktuigbouwkundige componenten en technische, logistieke en engineering diensten levert aan industriële bedrijven in alle sectoren. In de afgelopen 80 jaar heeft ERIKS diepgaande kennis opgebouwd op het gebied van stromingstechniek, aandrijftechniek, industriële kunststoffen, afdichtingstechnologie, gereedschappen en onderhouds- en veiligheidsproducten. ERIKS heeft wereldwijd 7.500 werknemers, 350 vestigingen en is actief in 17 landen.

Geschreven door

Logo van:Grootschalige nieuwbouw voor ERIKS Nederland in Ede

ERIKS Nederland

Wij zijn een industrieel dienstverlener met focus op procesverbeteringen, duurzaam produceren, kostenreductie, engineering, service & onderhoud, aangevuld met uitgebreide supply chain oplossingen. Maatwerk voor elke industriële afnemer. Lees meer