Inzicht in uw besparingspotentieel met onze energiechecks

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Inzicht in uw besparingspotentieel met onze energiechecks

Energiechecks Grundfos & Inventflow
85% van de life cycle kosten van een pomp bestaat uit het energieverbruik. In samenwerking met Grundfos voeren wij energiechecks uit om u een realistisch beeld te geven van uw besparingspotentieel als u kiest voor nieuwe energie efficiente pompen.

De energiecheck wordt uitgevoerd volgens de ISO 14414 Pump Systems Assessment Standard met een nauwkeurigheid van +/- 10%, gebaseerd op: pomp QH, motorvermogen, bedrijfsuren/jr, installatiejaar, toepassing en operationele behoeften.

Voordelen van onze energiechecks
Energiechecks brengen veel voordelen met zich mee, waaronder: energie- en kostenbesparingen, inzicht in inefficiënte onderdelen van uw proces, potentiële besparingen en terugverdientijd per pomp en emissiereductie (CO2). Onderstaand worden deze voordelen toegelicht.

Operationele voordelen
De energiecheck geeft u inzicht in potentiële energiebesparing van pompen, vertaald naar reductie van operationele kosten tegen een relatief lage investering. Andere operationele voordelen zijn: betrouwbare werking van uw proces, lage uitval percentages, gereduceerde down tijd, gereduceerde reparatiekosten en een compleet overzicht van pompinstallaties.

Besparingspotentieel per pomp
U ontvangt een overzicht van uw pompen met gedetailleerde informatie per pomp. Zoals onderstaand te zien kunt u denken aan potentiële besparingen, een geadviseerde vervangende pomp en u krijgt inzicht in de terugverdientijd van uw investering.

Impact op de omgeving
U ontvangt een grafiek waarin u ziet in welke mate CO2 emissies worden gereduceerd. De voordelen hiervan zijn een reductie van impact op de omgeving, een groener bedrijfsimago en naleving van de energie regelgeving.

Geschreven door

Inventflow

Inventflow BV is een onderneming met een ruime ervaring in het leveren en onderhouden van een breed scala aan procescomponenten. Van zowel sanitaire en aseptische procescomponenten in de voeding-, genotsmiddelen-... Lees meer