Ionisatie – Beheersing van statische elektriciteit

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Ionisatie – Beheersing van statische elektriciteit

Als gevolg van een statische lading trekken kunststof producten stof aan. Dit vormt gedurende de opslagperiode een grauwsluier op het oppervlak die moeilijk te verwijderen is. Bij verschillend gevormde producten moet er op afstand geneutraliseerd worden. Hiervoor heeft Fiktech naast ionisatiestaven (al dan niet met ondersteuning van een luchtmes) ionisatieblowers in het programma opgenomen.

De ionisatieblowers van Fiktech dragen sterk bij aan het elimineren van statische elektriciteit. Kenmerken zijn o.m.: een eenvoudige installatie, stabiele werking en snelle eliminatie van statische elektriciteit. Toepassingen: het eenvoudig verwijderen van statische ladingen in industrieën zoals productie van elektronische precisieproducten, elektronische assemblagelijnen, farmacie, verpakking en het gieten van kleine onderdelen.

Waar past u ionisatie toe?

Op die plaatsen waar statische ladingen het productieproces hinderen. Veelal wordt ionisatie direct vóór de eindfase van een productieproces toegepast. Gedurende de wintertijd is de omgevingslucht meestal minder vochtig en neemt de statische oplading van voorwerpen en apparaten toe. Niet alleen kunnen ongewenste elektrische schokken uw medewerkers laten schrikken, ook wordt omgevingsstof door uw gerede product aangetrokken wat de kwaliteit ernstig kan verminderen.

Geschreven door

Fiktech B.V.

FIKTECH: Ontstoffingstechniek & Productieoptimalisatie Fiktech maakt machines en productieprocessen beter! Oplossingen die bij productie optimalisatie worden ingezet zijn onder meer: Vortex Schakelkast Koeler & Spotkoeler Warmtebeeldcamera Hogedruk en Lagedruk Luchtmessen... Lees meer