Keynotes van Volvo Trucks en McKinsey op Asset Performance

icon.highlightedarticle.dark Management
56 bekeken Laatste wijziging: 25 september 2023
Asset Performance Conference
Asset Performance Conference | Foto: BEMAS vzw-asbl

Op 25 en 26 oktober 2023 vindt de Asset Performance conferentie plaats in Antwerpen, België. Naast keynotes van o.m. Takeda en IoT Analytics, kondigt de organisator BEMAS vzw (de Belgian Maintenance Association) nu ook Volvo Trucks en McKinsey aan als keynotes.

Volvo Trucks: preventief onderhoud en digitale transformatie

Volvo Trucks heeft real-time monitoring geïmplementeerd voor meer dan 600.000 van zijn trucks, en dat aantal blijft groeien. Deze realtime monitoring is bedoeld om de uptime van trucks te verbeteren door gestroomlijnd onderhoud, waardoor transportbedrijven op tijd kunnen leveren.

Volvo werkt ook actief aan het verminderen van ongeplande stops door gebruik te maken van geavanceerde telematica, diagnosesystemen en connectiviteitstechnologie in hun trucks.

Gegevens van verschillende trucksystemen worden voor analyse doorgestuurd naar het Volvo Trucks International Uptime Center, waardoor proactieve onderhoudsacties mogelijk zijn.

Machine learning-techniek

Door Real-time monitoring te combineren met machine learning-technieken om gegevens te analyseren en potentiële storingen te voorspellen, is Volvo Trucks in staat om de prestaties van de trucks te garanderen en aanzienlijk te verbeteren.

Matthias Tytgat, Manager en Service Owner Real Time Monitoring bij Volvo Trucks, neemt de aanwezigen mee op een reis langs de essentiële aspecten die Volvo Trucks moet behandelen om hun klanten ‘on the road’ te houden.

Hij vertelt over het Volvo Trucks International Uptime Center en de rol van data en draadloze technologie bij het voorkomen van storingen, maar ook over de lessons learned en toekomstige kansen in de digitaliseringsreis.

Woensdag 25 oktober 2023 om 10 u.

De volgende verbeteringsgolf in Asset Performance dankzij AI

Tijdens het avond event ter ere van de Asset Performance 4.0 Award kunnen deelnemers deze inspirerende keynote volgen over generatieve AI, een opkomende kracht in de industrie.

Deelnemers ontdekken hoe generatieve AI de efficiëntie, productiviteit en veerkracht van productieactiviteiten kan verhogen. De spreker, Olivier Noterdaeme, Senior Partner bij McKinsey en autoriteit op het gebied van digitalisering en analytics, gaat dieper in op wat generatieve AI betekent in de context van asset performance en hoe het een aanvulling is op meer traditionele Machine Learning en digitale oplossingen.

Met meer dan tien jaar ervaring in assetintensieve industrieën over de hele wereld is hij de perfecte gids om je door de wereld van generatieve AI te leiden. Daarnaast komen ook de uitdagingen en risico’s aan bod. We sluiten af met concrete cases en inspirerende demo’s die tonen hoe generatieve AI de assetprestaties kan verbeteren.

Woensdag 25 oktober om 18 u.

Industriële cases en academische inzichten

Asset Performance staat open voor een publiek uit heel Europa en daarbuiten. De conferentie biedt een compleet programma voor onder andere de volgende profielen:

 • technische managers
 • asset managers
 • maintenance en reliability engineers
 • group maintenance leaders
 • operations managers
 • digital transformation officers
 • industry 4.0 en 5.0 project leaders
 • condition monitoring specialists.

Uiteraard kan iedereen die lokaal in hun bedrijf of op groepsniveau betrokken is bij de implementatie en verbetering van maintenance- en reliability-strategieën, zich door het leerrijke programma laten inspireren.

Deelnemers kunnen terecht in 4 parallelle tracks. In de meer dan 50 presentaties komen ook meer dan 10 industriële cases aan bod. Experts van innoverende bedrijven die nu al de vruchten plukken van digitalisering, komen hun route naar succes delen.

We verwelkomen o.a.:

 • ArcelorMittal
 • Aperam
 • Dow
 • Asco Industries
 • ZF Windpower
 • Unilin
 • Waterschap Hollandse Delta
 • PlantLab
 • APM Terminals
 • La Lorraine Bakery Group
 • Vleemo
 • ABN Cleanroom Technology

Daarnaast staan ook 6 sessies met academische inzichten op het programma. Deelnemers kunnen zich laten inspireren door de laatste research van KU Leuven, Flanders Make, Sirris, Universiteit Gent en HZ University of Applied Sciences.

Deelnemers kunnen er bovendien ook voor kiezen om deel te nemen aan een van de praktijkgerichte, hands-on workshops. Daar kunnen ze met eigen data aan de slag gaan om nieuwe inzichten op te doen over de performantie van hun fabriek en productielijnen.

Asset Performance Beurs

Gelijktijdig met de conferentie vindt er ook een Asset Performance Beurs plaats. “De beurs zal meer dan 40 stands tellen. Het is de ideale plek om gespecialiseerde solution providers te leren kennen. Deelnemers kunnen in de pauzes van de conferentie op de beursvloer terecht om in gesprek te gaan met specialisten en heel wat nieuwigheden te ontdekken,” aldus Wim Vancauwenberghe.

Toegang tot online community

Deelnemers aan de conferentie krijgen toegang tot een online platform, waarop alle opnames van dit jaar en vorig jaar beschikbaar zullen zijn. Gedurende 1 jaar kunnen ze deze presentaties raadplegen.

“Zo wordt Asset Performance een heel erg interessante leercommunity voor zowel starters in digitalisering, als voor doorwinterde professionals die hun organisatie naar een hoger niveau willen tillen,” besluit Wim Vancauwenberghe.

Geschreven door

BEMAS - Belgian Maintenance Association vzw

BEMAS, voluit de Belgian Maintenance Association vzw, is een dynamische non-profit vakvereniging rond onderhoud en Asset Management. BEMAS richt zich tot asset managers, onderhoudsverantwoordelijken, maintenance professionals en iedereen die op... Lees meer