Marc De Kerf European Maintenance Manager 2018

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Marc De Kerf European Maintenance Manager 2018

Marc De Kerf, onderhoudsexpert voor de vitale procesonderdelen bij Basf wereldwijd, is uitgeroepen tot European Maintenance Manager van het jaar tijdens de Euromaintenance 4.0-conferentie.

De Kerf nam de prestigieuze prijs in oktober in ontvangst. Hij versloeg de overige finalisten: MarioCikojevic van Cemex (Kroatië), Jimmy Öberg van Kopparberg (Zweden) en Antonio Ros Pau van Seat (Spanje). De European Maintenance ManagerAward is een erkenning voor een buitengewone prestatie op onderhoudsgebied. De prijs wordt toegekend door de Europese federatie van nationale onderhoudsorganisaties (EFNMS) en de Salvetti Foundation. Met deze prijs krijgt De Kerf erkenningvoor zijn uitstekende prestaties in onderhoud, en het ontwikkelen van concepten, technologieën en best practices.

De Kerf heeft de carrièreladder bij Basf Antwerpen beklommen door innovatieve concepten in onderhoud en asset management te ontwikkelen en toe te passen. Onlangs werd hij daarom gepromoveerd tot een positie waarin hij verantwoordelijk wordt voor de wereldwijde uitrol van nieuwe onderhoudsconcepten en best practices en activabeheer bij Basf’s petrochemische fabrieken. De Kerf is verder actief als vrijwilliger voor BEMAS, de Belgische non-profit organisatie op het gebied van onderhoud en asset management. Hij is een graag geziene spreker in België en in het buitenland, geeft lezingen aan universiteiten en begeleidt studenten bij hun eindprojecten.

Marc De Kerf heeft altijd flink in zijn eigen ontwik- keling geïnvesteerd. Hij begon zijn loopbaan met een praktijkgerichte opleiding elektromechanica en studeerde vervolgens af als Master of Science in Antwerpen. Daarna behaalde hij een bijkomende Master in Electro Mechanical Engineering aan de KU Leuven.

Geschreven door

Etteplan

Etteplan staat voor vernieuwing. Onze ruim 3.300 technische specialisten werken wereldwijd aan verbeteringen op het gebied van engineering. Etteplan biedt brede expertise op het gebied van automatisering, elektrisch en mechanisch... Lees meer