Nieuw: GEA Hilge Novatwin schroefspindelpomp

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Nieuw: GEA Hilge Novatwin schroefspindelpomp

Nieuw partnerschap GEA & Bornemann ITT
Pompexperts GEA en Bornemann ITT zijn een nieuw partnerschap aangegaan, waaruit de Hilge Novatwin voortkomt. De schroefpindelpomp is ontworpen voor de voedingsmiddelen-, dranken- en farmaceutische industrie.

Hoewel GEA zich tot nu toe heeft gericht op hygiënische centrifugaalpompen, wordt door de samenwerking nu de GEA Hilge Novatwin geïntroduceerd. De GEA Hilge Novatwin is een flexibele schroefspindelpomp met een dubbele schroef op basis van het bewezen Bornemann-ontwerp dat voldoet aan de hoogste hygiëne eisen.

Het ontwerp garandeert soepele productbehandeling en Cleaning-in-Place (CIP) met slechts één pomp. De nieuwe GEA Hilge Novatwin zal beschikbaar zijn in 6 maten en zal deel uitmaken van de Gea varipump-lijn.

Deze lijn bestaat uit pompen met een hoge mate van flexibiliteit voor optimale aanpassing aan individuele klantvereisten.
GEA Hilge Novatwin

Door ons nauwe A-partnerschap met GEA omtrent centrifugaalpompen, nemen we deze nieuwe pomp ook op in ons programma.

De Hilge Novatwin is gebaseerd op het Bornemann design en voldoet al alle mogelijke hygiënische eisen, is flexibel in te zetten, geschikt voor een zeer ruime scala aan toepassingen en Cleaning-In-Place.

Voordelen van het pompontwerp
– Zorgvuldige productbehandeling zonder pulsatie
– Product en CIP met één pomp (geen extra CIP pomp nodig)
– 50 verschillende productcombinaties mogelijk op basis van uw wensen
– “Long service Life” SLH pompen hebben geen metaal op metaal contact tussen de schroef en het pomphuis
– Complete pompen en alle onderdelen op voorraad voor snelle levering en 24/7 service
– Capaciteit tot 300 m3/h
– Opvoerhoogte tot 25 bar
– Viscositeit tot 1.000.000 mm2/s

Afgestemd op uw benodigdheden
Het pomphuis kan worden uitgerust met verschillende geharde schroefcombinaties. Omgekeerde stroomrichtingen en flexibele poortposities zijn mogelijk op basis van klantvereisten. Hierdoor kan de GEA Hilge Novatwin zich aanpassen aan verschillende toepassingen, media en bedrijfsomstandigheden.

Productie en reiniging
De GEA Hilge Novatwin maakt productie en reiniging mogelijk met slechts één pomp met variabele snelheden tot 3000 rpm.

Mechanical seals
GEA Hilge Novatwin is verkrijgbaar met enkele of dubbele mechanical seals voor verschillende toepassingen en media. De mechanical seals zijn `inboard seals` die in de optimale positie in de pomp zijn geplaatst om uitstekende smering en koeling te garanderen. De seals voldoen aan de hygiënische ontwerpcriteria in CIP- en SIP-processen.

De materialen voor de sealvlakken worden zorgvuldig geselecteerd op basis van het medium. De standaard materialen zijn siliciumcarbide / siliciumcarbide met EPDM-elastomeren (FDA-conform).

Toepassingen
– Zuivel: Roomkaas, boter, yoghurt, zure room, ijs
– Verzorgingsmiddelen: cosmetica, huidverzorgingsproducten
– Voedingsmiddelen: Suikeroplossingen, chocolade, sauzen, salades, soepen, mayonaise, pasta`s, oliën & vetten, diervoeding
– Dranken: Smoothies, sapconcentraat, bier (gist)
– Pharma & biopharma: Neutraceuticals, bloed, vaccins, enzymen, celculturen

Geschreven door

Inventflow

Inventflow BV is een onderneming met een ruime ervaring in het leveren en onderhouden van een breed scala aan procescomponenten. Van zowel sanitaire en aseptische procescomponenten in de voeding-, genotsmiddelen-... Lees meer