Optimaal Li-ion batterijen beveiligen doet u met Hiltra

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Optimaal Li-ion batterijen beveiligen doet u met Hiltra

Het lijstje met branden veroorzaakt door met name het opladen van lithium-ion batterijen wordt gestaag langer en langer. Li-Ion batterijen kunnen brand veroorzaken bij het thermisch op hol slaan van accu’s (Thermal Runaway) veroorzaakt door b.v. interne kortsluiting en dat geldt als een bijzonder gevaar met een hoog brandrisico door de grote hoeveelheden energie die opgeslagen is in de cellen. Mechanische beschadiging, elektrische storingen of te hoge verwarming kunnen leiden tot lekkage van elektrolyten en zo tot een brand of een explosie leiden, waarbij verbrandingsresten heftig kunnen reageren en zeer giftig zijn – afhankelijk van het elektrolyt is zelfs de vorming van zeer gevaarlijk zuur mogelijk.

De kans op heftige explosie van een li-ion batterij is niet te onderschatten en omdat een li-ion batterij een ”metaalbrand” veroorzaakt is de brand niet met traditionele middelen te blussen.

Hiltra Barneveld BV heeft een compleet programma brandveiligheidskasten en kluizen ontwikkeld die een zeer hoge beveiliging bij opslag- en laadactiviteiten met dit type batterijen bieden. Het toegepaste, uniek gecertificeerde blussysteem wordt zeer snel automatisch geactiveerd, is mens- en milieuvriendelijk en beperkt gevolgschade tot een minimum.

Hiltra li-Ion brandveiligheidskasten zijn:
* Kasten 90 minuten brandwerend, getest door MPA Dresden conform NEN-N-14470-1.
* Getest op batterij-explosie en brand in de kast door Battery University – Karlstein.
Uitgevoerd met een uniek en Kiwa gecertificeerd blus-systeem volgens BRL-23003/01.
* Voorzien van nooddrukontlasting met speciaal filter om het blusaerosol in de kast te houden en uitstoot van Li-ion deeltjes uit de kast te voorkomen.

Geschreven door

Hiltra Barneveld b.v.

Hiltra Barneveld BV is een familiebedrijf dat ruim 35 jaar bestaat. Vanaf de start zijn we als pioniers actief op de markt aanwezig met (prefab)systemen voor de opslag van gevaarlijke... Lees meer