Positiesensoren nu extra innovatief

icon.highlightedarticle.dark Automatisering
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Positiesensoren nu extra innovatief

Deze nieuwe magnetostrictieve sensoren kunnen gelijktijdig de positie en de snelheid van maximaal 16 onafhankelijke cursors over een afstand van 50 mm tot 4 m detecteren, aan een update rate van 4kHz, ofwel 4.000 keer per seconde! Bijkomstig aan positie en snelheid worden via PROFINET ook enkele diagnose functies gedeeld: bedrijfstijd, afwezigheid van cursors, temperatuurgegevens, afwijkingen in de voedingsspanning en foutieve parametrisatie of communicatie.
Naast de reeds bestaande kwaliteiten van de standaard Hyperwave, met een resolutie van minder dan 0,5 micron en een zeer lage lineariteitsfout (0,01%/FS), zorgt de PROFINET connectiviteit en zijn extra voordelen voor een optimale schakel in Industry 4.0 systemen.
Belangrijk hierbij is dat deze sensor gemakkelijk te implementeren is en compatibel is met de hele HYPERWAVE-familie én met het huidige marktaanbod.

Watch article video icon.arrow--dark

Geschreven door

Gefran Benelux

Gefran Benelux, werkt met 2 divisies en is werkzaam in de meeste industriële markten en applicaties. De GEFRAN divisie, actief in de BeNeLux, verdeelt de eigen Gefran producten : *... Lees meer