Slangenlaadarm vermindert slijtage en rugbelasting

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Slangenlaadarm vermindert slijtage en rugbelasting

De door NMF ontwikkelde slangenlaadarmen zijn de optimale oplossing om bij verlading met slangen de rug van de operator te ontlasten en een arbeidsveilige en milieuvriendelijke oplossing te bieden.

Kostenbesparend, optimaliseren van arbeidsomstandigheden, omgevingsontlastend.

Het systeem bestaat uit een metalen frame, die scharniert om een zuil. De slang wordt onder de constructie gehangen, waarmee gesleep over de grond met alle mogelijke gevolgen van dien voorkomen wordt.

De operator kan de slang middels het beweegbare frame naar het aansluitpunt op de tankwagen geleiden. Daarbij is het niet nodig om de slang op te tillen. De aansluitkoppeling kan dan eenvoudig uit de ophanging genomen en aan het laadpunt aan de tankwagen aangesloten worden. Voorkomen wordt, dat de operator helemaal naar de grond moet buigen om de slang op te tillen en op die wijze wordt de rug ontlast. De operator heeft de mogelijkheid de slang zo op te hangen, dat de koppeling van de slang genoeg vrijheid heeft om gemakkelijk aan de koppeling op de tankwagen gekoppeld te worden. Ook het aansluiten van de koppeling wordt gemakkelijker en het gevaar van scheef aankoppelen of de koppeling onder spanning koppelen wordt duidelijk verminderd.

Na het verladen wordt de koppeling zo terug gehangen, dat het eventueel aanwezige restproduct in de slang steeds richting pompzijde terugloopt en niet op de grond beland. Hiervoor wordt een parkeerzuil meegeleverd waaraan de arm vergrendeld kan worden.

Door middel van dit systeem is de slang steeds in een vaste positie gefixeerd en ligt niet op de grond. Hierdoor wordt voorkomen, dat personeel over de slang struikelt of dat een tankwagen over de slang heen kan rijden met alle gevolgen van dien.

Ook het trekken of slepen van de slang over de grond, wat slijtage aan de slang teweeg brengt en de levensduur van de slang bekort, wordt vermeden. Het gevaar van vroegtijdig optredende lekkage aan de slang wordt hierdoor voorkomen.

Resultaat:
– Kostenbesparing wegens voorkomen van slijtage aan de slang en schade aan de koppeling
– Onderhoudsvrij frame
– Arbeidsvriendelijk wegens ontlasting van de rug van de operator
– Milieu ontlastend wegens voorkomen van spillage

Lees meericon.arrow--dark

Geschreven door

NMF Techniek

NMF Techniek BV is opgericht in 1988 en levert oplossingen voor vraagstukken op het gebied van roterende en statische afdichtingen, draaikoppelingen en -systemen en verlading. NMF heeft 30+ jaar ervaring... Lees meer