Soepenberg in opiniepanel captains dinner machevo

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Soepenberg in opiniepanel captains dinner machevo

Beslissers in de procesindustrie verzamelden zich afgelopen 20 juni tijdens de succesvolle première van het Captains of Processing Dinner in de Evenementenhal Gorinchem. Tijdens een exclusief diner deelden de captains hun ervaringen en gedachten over actuele trends en spiegelden deze aan een opiniepanel. Rick Soepenberg, directeur/eigenaar van Surplus Select, nam zitting in het panel.

“Het was voor mij een eer om als panellid deel te mogen nemen aan dit exclusieve evenement bij een professionele netwerkvereniging als Machevo. Ik zie het ook als een stuk erkenning, dat hergebruik van machines inmiddels een vaste plek in de industrie heeft gekregen. Helemaal omdat het tot duurzamere oplossingen leidt”, zegt Soepenberg enthousiast. Hij denkt dan ook met veel plezier terug aan de inspirerende avond. “Ik hoop dat mijn bijdrage leveranciers bewuster heeft gemaakt van de mogelijkheden van hergebruik, zeker gezien fabrikanten en importeurs van machines een belangrijke grote rol spelen bij het mogelijk maken van deze duurzame oplossing. Voor iedere nieuwe machine die zij verkopen, komt er vaak een machine vrij. Anders dan het noodzakelijk terugnemen van het oude product, kunnen zij ook een specialist in gebruikte machines inschakelen.”

Aan de basis van het evenement lag een enquête die Machevo, het netwerk voor toeleveranciers aan de procesindustrie, had gehouden onder haar leden, waarin trends en vraagstukken werden uitgediept. Zoals het toenemend technisch personeelstekort, modernisering van productietechnologie, voortgaande verduurzaming en de ontwikkeling van partnerschappen.

Het opiniepanel en deelnemers van het evenement bogen zich over deze trends. “De circulaire economie, en dan met name hergebruik, is voor Surplus Select dagelijkse praktijk. Het ontwikkelen van partnerschappen is een trend waar Surplus Select al inhoud aan geeft. Door een nauwe samenwerking met Van Beek is Van Beek Refurbished tot stand gekomen, een circulair concept voor de terugkoop en hergebruik van gebruikte schroeftransporteurs”, aldus Soepenberg.

Volgens Soepenberg was de opkomst tijdens de première met zo’n 40 enthousiaste deelnemers positief, zo ook de enorme betrokkenheid. “Mooi dat de leden het initiatief zo massaal hebben omarmd, je kunt tijdens zo’n evenement ook veel van elkaar leren.” In het opiniepanel nam Soepenberg zitting naast Marian Wagemakers van Dalco Food, Ron De Keersmaeker van Tetra Pak en Perry Verberne van Van Beek. Vanuit verschillende invalshoeken vulden zij elkaar prima aan. “De rol van panellid vervulden we tussen de gangen door, zodat we evengoed konden genieten van het heerlijke eten en goede gezelschap.” Als het aan Soepenberg ligt, krijgt het Captains of Processing Dinner dan ook zeker een vervolg: “Ik heb alleen maar enthousiaste reacties gehoord. Surplus Select is lid van Machevo en mocht het diner volgend jaar een vervolg krijgen, schuif ik zeker weer aan.”

Geschreven door

Surplus Select - used machinery

Machines / silo`s nodig: 1. Grote voorraad machines en silo`s/tanks. 2. Alles direct beschikbaar. 3. Machines te bezichtigen op één locatie. Machines / silo`s over: 1. Verkoop uw overtollige machines... Lees meer