Vacuümmeettechniek – heroverwogen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Vacuümmeettechniek – heroverwogen

Het nauwkeurig observeren van druk of drukcurves in door vacuüm ondersteunde processen in de procestechniek is een belangrijke parameter voor het garanderen van een optimale efficiëntie en de beste productkwaliteit. Busch Vacuümpompen en Systemen heeft nu de nieuwe serie VacTest vacuümmeetapparatuur geïntroduceerd. Busch VacTest is ontworpen om de nieuwste voordelen van vacuümmetrologie te combineren met een uitzonderlijke productiekwaliteit. De serie bestaat uit een innovatief en uitgebreid assortiment van actieve vacuümmeters en -controllers. Een robuuste constructie, betrouwbaarheid en meetnauwkeurigheid zijn belangrijke eigenschappen van deze apparaten, wat ze de ideale keuze maakt voor het bewaken en beheren van vacuümprocessen. Deze ultramoderne technologieën maken een breed meetbereik mogelijk van 1600 tot 5 · 10-10 millibar, waarbij alle vacuümniveaus nauwkeurig worden gedekt.

Met drie beschikbare productlijnen (afb. 2) voldoet Busch VacTest aan alle eisen voor het meten, bewaken, beheren en reguleren van een vacuümsysteem of -proces op het gebied van nauwkeurigheid, meetbereik en functionaliteit.

VacTest Digitale Zenders zijn hoogwaardige meters die standaard geleverd worden met een volledig scala aan opties. Hun slimme bouw met microcontroller maakt een optimale sensorregeling en vele instelmogelijkheden mogelijk, wat deze zenders de ideale oplossing maakt voor tal van toepassingen.

VacTest Analoge Zenders worden gekenmerkt door een compact, robuust en functioneel ontwerp. Deze zenders meten uiterst nauwkeurig en zijn zeer stabiel, waardoor ze ideaal zijn voor gecentraliseerde bewakings- en controlesystemen.

VacTest Mobiele Meters zijn de perfecte handheld-oplossing voor de kwaliteitsborging van service- of vacuümprocessen. Deze op batterijen werkende meters bieden verschillende functies, zoals een USB-interface voor data-export en visualisatie, een datalogger én kunnen zelfs onder vacuüm worden gebruikt. Dit houdt in dat deze meters bijvoorbeeld in een vacuümverpakking kunnen worden verzegeld om de druk hierin te meten.

Busch biedt de VacTest-verkenner als softwaretool aan om snel en efficiënt procesgegevens op een computer of tablet te kunnen visualiseren, analyseren en vergelijken. De VacTest-verkenner is beschikbaar voor de Lite- en Pro-versies en heeft meerdere functies. Deze worden gebruikt om bijvoorbeeld lekverlies te berekenen, om de actieve sensorcontroller op afstand te besturen, om evacuatiecurves te vergelijken of om alle parameters van de digitale zender te configureren.

VacTest icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Vacuümmeettechniek – heroverwogen

Busch Vacuum Solutions BV

Busch Vacuum Solutions biedt vacuüm- en overdrukoplossingen voor alle markten. Van individuele vacuümpompen, blowers en compressoren tot maatwerk vacuümsystemen. Vandaag de dag is het familiebedrijf marktleider op alle gebieden van... Lees meer