Visuele inspecties op afstand in ATEX zones

icon.highlightedarticle.dark Veiligheid Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Visuele inspecties op afstand in ATEX zones
Article image of: Visuele inspecties op afstand in ATEX zones
Article image of: Visuele inspecties op afstand in ATEX zones

Door de wijziging in het Arbobesluit met betrekking tot explosieve atmosferen zullen inspecties met endoscopen en camera-inspectiesystemen, indien mogelijk, met ATEX gecertificeerde apparatuur moeten worden uitgevoerd.
Instrurent Benelux biedt endoscopen en camera-inspectiesystemen voor het inspecteren van o.a. leidingen, tanks en motoren en heeft het portfolio onlangs uitgebreid met het gebruikersvriendelijke camera-inspectiesysteem, type SoloProPlus. Het is gecertificeerd voor gebruikt in een explosie-gevaarlijke omgeving, klasse ATEX Zone1.

Het is uitgevoerd met een axiale kleurencamera met regelbare verlichting, opspoor-sonde en verrijdbare haspel met 60m duwkabel.
Het systeem is voorzien van weerbestendige controller voor beeld-weergave en -opnamen. Het exporteren van (foto en/of video) beelden geschiedt via USB, SDHC of WiFi.
#NDO #kwaliteitscontrole #inspectiecamera #ATEX #petrochemie

Geschreven door

Instrurent Benelux B.V.

Instrurent Benelux biedt u de mogelijkheid om visuele inspectie-apparatuur die u op dat moment nodig hebt per dag of per week te huren. Met het verhuurprogramma kunnen wij pieken opvullen... Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer