Visuele inspecties op afstand in ATEX zones

icon.highlightedarticle.dark Veiligheid
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Visuele inspecties op afstand in ATEX zones

Door de wijziging in het Arbobesluit met betrekking tot explosieve atmosferen zullen inspecties met endoscopen en camera-inspectiesystemen, indien mogelijk, met ATEX gecertificeerde apparatuur moeten worden uitgevoerd.
Instrurent Benelux biedt endoscopen en camera-inspectiesystemen voor het inspecteren van o.a. leidingen, tanks en motoren en heeft het portfolio onlangs uitgebreid met het gebruikersvriendelijke camera-inspectiesysteem, type SoloProPlus. Het is gecertificeerd voor gebruikt in een explosie-gevaarlijke omgeving, klasse ATEX Zone1.

Het is uitgevoerd met een axiale kleurencamera met regelbare verlichting, opspoor-sonde en verrijdbare haspel met 60m duwkabel.
Het systeem is voorzien van weerbestendige controller voor beeld-weergave en -opnamen. Het exporteren van (foto en/of video) beelden geschiedt via USB, SDHC of WiFi.
#NDO #kwaliteitscontrole #inspectiecamera #ATEX #petrochemie

Geschreven door

Instrurent Benelux B.V.

Instrurent Benelux biedt u de mogelijkheid om visuele inspectie-apparatuur die u op dat moment nodig hebt per dag of per week te huren. Met het verhuurprogramma kunnen wij pieken opvullen... Lees meer