Wangen Twin NG voor hygiënische toepassingen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023

De Wangen Twin NG is ontworpen om op betrouwbare wijze lage tot hoog viskeuze, vluchtige of gasvormige producten te verpompen waarbij maximale hygiëne en efficiëntie vereist zijn.

Eierverwerking
Tientallen door ons geleverde Wangen Twin pompen bewijzen zich iedere dag binnen processen zoals het verpompen van eiwit en eigeel, als toevoerpomp naar de pasteur en als transportpomp.

Tevens is de schroefspindelpomp zowel voor het verpompen van verschillende media als reinigingspomp te gebruiken. Inventflow heeft zeer tevreden referenties, tevens is Inventflow voorraadhoudend zowel voor onderdelen als complete pompen!

Voordelen en eigenschappen
* Zeer envoudige handreiniging; Complete pomphuis kan door 4 bouten te lossen gedemonteerd worden.
* Zeer goed zelfaanzuigend; De axiale verplaatsing met geringe versnelling van het product in de pomp realiseert een excellente NPSHr waarde < 2 m.
* Lage onderhoudskosten; Door de contactloze werking van de schroefspindels ontstaat er minder slijtage van de lagers en asafdichtingen.
* Groot viscositeitbereik; Viscositeiten tot 1.000.000 mPas zijn mogelijk door axiale verplaatsing en minimaal kneedeffect. Goede pomp prestaties door hoog toerentalbereik ook bij lage viscositeit van 0,5 mPas.
* 60% gasaandeel mogelijk; Door de hoge toerentallen kunnen met de pomp ook samendrukbare producten verpompt worden.
* Minimale pulsatie; De axiale verplaatsing met geringe versnelling in de pomp zorgen voor een geringe pulsatie. Door het verhogen van het toerental wordt de pulsatie geminimaliseerd.
* Bestendig tegen droogdraaien; Door de contactloze schroefspindels in combinatie met een gespoelde mechanical seal is de pomp volledig droogloopbestendig.

Geschreven door

Inventflow

Inventflow BV is een onderneming met een ruime ervaring in het leveren en onderhouden van een breed scala aan procescomponenten. Van zowel sanitaire en aseptische procescomponenten in de voeding-, genotsmiddelen-... Lees meer