25e Groene Pluim uitgereikt aan Wiltec in Uden

icon.highlightedarticle.dark Management
79 bekeken Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: 25e Groene Pluim uitgereikt aan Wiltec in Uden

Wethouder Franko van Lankvelt van de gemeente Uden reikte namens stichting de Groene Pluim de oorkonde voor duurzaam ondernemen uit aan directieleden Bart Zegers en Hans Dominicus van ketenregisseur Wiltec.

Bedrijven die serieus werk maken van duurzaam ondernemen kunnen daarvoor een waardering ontvangen in de vorm van een Groene Pluim. In Nederland hebben 24 bedrijven al zo’n oorkonde ontvangen van Stichting De Groene Pluim. En daar is vrijdag 30 april een 25e bijgekomen, in Uden.

Een groene pluim wordt uitgereikt aan bedrijven die goed bezig zijn met duurzaamheid en sociaal beleid. Om voor zo’n pluim in aanmerking te komen, doorloopt het bedrijf een complete audit door professionals in de accreditatiecommissie van de Groene Pluim. Het gaat er vooral om bedrijven te belonen en in het zonnetje te zetten die het goed doen! Als richtlijn gelden de Global Goals, ook wel SDG´s genoemd, van de Verenigde Naties. De gemeente Uden heeft duurzaamheid ook hoog in het vaandel staan en ondersteunt daarom dit initiatief.
Volgens de accreditatiecommissie van De Groene Pluim heeft Wiltec zich onderscheiden door een hoog ambitieniveau. Zo wil het bedrijf in 2030 volledig energieneutraal zijn. Bovendien fungeert het bedrijf als ketenregisseur tussen fabriek en eindafnemer. Hiermee werkt hun duurzaamheidspolitiek als vliegwiel in de keten. Ook kiest Wiltec in en rondom het pand voor duurzame oplossingen.
Naast duurzaamheid wordt ook de menselijke maat niet vergeten. Wiltec biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt volop kansen. Ook worden mensen ingezet na een proefplaatsing en kunnen daarna in vaste dienst komen. Er is zelfs al een collega in dienst via Open Hiring. In 2030 wil Wiltec zo minimaal 10% medewerkers in dienst hebben met een afstand tot de arbeidsmarkt. Duurzame inzetbaarheid van de medewerkers krijgt volop aandacht door onder andere het verstrekken van fruit op de werkplek, sportprogramma’s voor het thuiswerken, gebruik van de app ‘Ommetje lopen’, teamgeest, hardlopen onder begeleiding en een in-house fysiotherapeut voor advies bij klachten op de werkplek.
Dit is een greep uit wat Wiltec doet op duurzaam gebied. Een volledig overzicht staat op https://www.wiltec.nl/over-wiltec/duurzaam-MVO/
Over Wiltec
Wiltec levert een bijdrage aan veiliger, comfortabeler en sneller werken. Als toeleverend partner en ketenregisseur begrijpt Wiltec als geen ander dat bedrijven willen groeien en innoveren, op een veilige, duurzame en maatschappelijk verantwoorde manier. Zo optimaal mogelijk presteren. Dagelijks faciliteren zij klanten in een breed scala van branches in hun streven naar beter. Als toeleverancier van meer dan 40.000 producten, maar vooral ook als proactieve adviseur en oplossingsgerichte expert met jarenlange ervaring.

Watch article video icon.arrow--dark

Geschreven door

Wiltec BV

Wiltec, toeleverend partner van meer dan 40.000 producten, maar vooral een proactieve adviseur en oplossingsgerichte expert. Samen met de klant zoeken we naar slimme oplossingen, passen kennis uit de markt... Lees meer