6.000 autostops voorkomen

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: 6.000 autostops voorkomen

Per 1 oktober 2021 worden alle pakketten en bestellingen van Wiltec met bestemming Veghel, óók door de fietskoeriers van Groenbezorgen weggebracht. Hiermee verdubbelt het aantal pakketten dat Groenbezorgen voor Wiltec wegbrengt naar bijna 7.500 stuks per jaar. Deze flinke opschaling in de samenwerking geeft een extra boost aan de duurzaamheidsambities van Wiltec en Groenbezorgen: minder CO2 uitstoot, minder onnodige autokilometers en een fikse afname van autostops.

De samenwerking tussen Wiltec en Groenbezorgen bestaat al sinds 2018. Destijds werd overeengekomen dat alle pakketten voor klanten in Uden dagelijks door GroenBezorgen bij Wiltec worden opgehaald en op dezelfde dag worden afgeleverd. Snel, betrouwbaar en een stuk duurzamer dan een autokoerier. Wiltec en Groenbezorgen hebben samen, sinds 10 oktober 2018, bijna 6.000 autostops voorkomen. Door nu het bezorggebied naar Veghel uit te breiden, komen daar ruim 2.000 (onnodige) autostops per jaar bij!

Naast de samenwerking met Groenbezorgen neemt Wiltec haar maatschappelijke verantwoordelijkheid als het gaat om het verzenden van pakketten en orders. Zoveel mogelijk leveringen worden gegroepeerd, indien mogelijk wordt gebruikgemaakt van dropshipment en pakketten worden compact verzonden in biologisch afbreekbaar materiaal. Het gebruik van Transsmart maakt inzichtelijk wat de CO2 uitstoot per verzending is en dit wordt meegenomen in de keuze van de vervoerder.

Wiltec is specialist op het gebied van persoonlijke beschermingsmiddelen, beroepskleding, spuiterij & oppervlaktetechniek, transportpompen, filtratie, tape & lijm en facilitaire producten. Wiltec levert een bijdrage aan veiliger, comfortabeler en duurzamer werken. Dagelijks faciliteert Wiltec klanten in een breed scala van branches in hun streven naar beter. Als toeleverancier van meer dan 40.000 producten, maar vooral ook als proactieve adviseur en oplossingsgerichte expert met jarenlange ervaring. In totaal biedt de Wiltec Groep werk aan ruim 400 medewerkers en boekt een jaaromzet van ca. € 100 miljoen.
————-

Voor meer informatie : Wiltec B.V.
Telefoon : 0413 – 24 44 44
Internet : www.wiltec.nl
E-mail : communicatie@wiltec.nl

Geschreven door

Wiltec BV

Wiltec, toeleverend partner van meer dan 40.000 producten, maar vooral een proactieve adviseur en oplossingsgerichte expert. Samen met de klant zoeken we naar slimme oplossingen, passen kennis uit de markt... Lees meer