Asset Performance lanceert leerrijk en praktijkgericht conferentieprogramma

icon.highlightedarticle.dark Management
35 bekeken 14 juni 2023
Asset Performance 2023
Asset Performance 2023 | Foto: BEMAS vzw-asbl

Op 25 en 26 oktober 2023 organiseert BEMAS, de Belgian Maintenance Association, de vierde editie van de internationale Asset Performance Conferentie. Deelnemers kunnen tijdens deze 2 inspirerende dagen in Antwerpen 50+ diepgaande presentaties bijwonen over de nieuwste technologieën en trends in operations, maintenance en asset management.

Na de drie vorige succesvolle virtuele en hybride edities is Asset Performance uitgegroeid tot een gereputeerd internationaal event. “In 2021 namen meer dan 900 personen deel. Dit jaar hebben we opnieuw een zeer leerrijk en aantrekkelijk programma, dus we kijken ernaar uit om dit jaar de kaap van 1.000 deelnemers te ronden,” vertelt Wim Vancauwenberghe, directeur van BEMAS.

Tijdens de Asset Performance Conferentie leren deelnemers niet alleen hoe ze een hogere betrouwbaarheid en kostenprestatie van assets kunnen bereiken, maar tegelijkertijd ook hoe ze de veerkracht en duurzaamheid kunnen verbeteren door zich te richten op digitale transformatie en mensgerichte verbeteringen in operations, onderhoud en asset management. Dankzij innovatieve technologieën die de mens centraal stellen, kan Industrie 5.0 niet alleen werknemers ondersteunen om gefundeerde beslissingen te maken, maar ook de veerkracht van de industrie verbeteren en duurzamer maken.

Compleet programma met industriële cases en academische inzichten

Asset Performance staat open voor een publiek uit heel Europa en daarbuiten. De conferentie biedt een compleet programma voor onder andere: technische managers, asset managers, maintenance en reliability engineers, group maintenance leaders, operations managers, digital transformation officers, industry 4.0 en 5.0 project leaders en condition monitoring specialists. Uiteraard kan iedereen die betrokken is bij de implementatie en verbetering van maintenance- en reliability-strategieën, zich door het leerrijke programma laten inspireren.

Deelnemers kunnen terecht in 4 parallelle tracks. In de meer dan 50 presentaties komen ook meer dan 10 industriële cases aan bod. Experts van innoverende bedrijven die nu al de vruchten plukken van digitalisering, komen hun route naar succes delen. We verwelkomen o.a. Procter&Gamble, BASF, Dow, Asco Industries, ZF Windpower, Unilin, Cargill, Waterschap Hollandse Delta, PlantLab, APM Terminals, La Lorraine Bakery Group, Vleemo en ABN Cleanroom Technology.

Daarnaast staan ook 6 sessies met academische inzichten op het programma. Deelnemers kunnen zich laten inspireren door de laatste research van KU Leuven, Flanders Make, Sirris, Universiteit Gent en HZ University of Applied Sciences.

Deelnemers kunnen er bovendien ook voor kiezen om deel te nemen aan een van de praktijkgerichte, handson workshops. Daar kunnen ze met eigen data aan de slag gaan om nieuwe inzichten op te doen over de performantie van hun fabriek en productielijnen.

Asset Performance behandelt de volgende topics

 • Human-Centric Digital Transformation
 • Condition Monitoring Techniques & Tools
 • Asset Management 5.0
 • Reliability & Maintenance 5.0
 • Digital Twins
 • Sustainability Optimisation
 • Predictive & Prescriptive Maintenance
 • Artificial Intelligence
 • Smart & Sustainable Lubrication
 • Energy monitoring & Optimisation
 • Motor Systems in Industry 5.0

Uitreiking van de Asset Performance 4.0 Award

Op woensdagavond vindt de uitreiking van de Asset Performance 4.0 Award plaats. De awardkandidaten zijn toonaangevende bedrijven uit Europa en het Midden-Oosten die overdag hun eigen case presenteren met de resultaten van hun digitale innovatie en transformatie.

De awarduitreiking gaat van start met een keynote presentatie van Kurt Vandeputte, Senior Vice President Battery Recycling Solutions bij Umicore. Hij vertelt ons o.a. hoe we informatie, innovatie en beschikbare energie slim kunnen inzetten als basis voor de huidige digitale en energietransitie.

Asset Performance Beurs en Online Community

Gelijktijdig met de conferentie vindt ook de Asset Performance Beurs plaats. “De beurs telt meer dan 40 standen. Het is de ideale plek om gespecialiseerde solution providers te leren kennen. Deelnemers kunnen in de pauzes van de conferentie op de beursvloer terecht om in gesprek te gaan met specialisten en heel wat nieuwigheden te ontdekken,” aldus Wim Vancauwenberghe.

Deelnemers krijgen bovendien toegang tot een online platform, waarop alle opnames van dit jaar en vorig jaar beschikbaar zullen zijn. Gedurende 1 jaar kunnen ze deze presentaties raadplegen. “Zo wordt Asset Performance een heel erg interessante leercommunity voor zowel starters in digitalisering, als voor doorwinterde professionals die hun organisatie naar een hoger niveau willen tillen,” besluit Wim Vancauwenberghe.

De locatie: Antwerpen, industriële parel aan de Schelde

De haven van Antwerpen herbergt de grootste geïntegreerde (petro)chemische cluster van Europa, met 19 miljoen ton chemische productiecapaciteit en 40 miljoen ton raffinagecapaciteit. De top 10 van alle grote wereldwijde petrochemische bedrijven is aanwezig in Antwerpen, hetzij met eigen productiefaciliteiten, hetzij door de haven te gebruiken als distributiecentrum.

De congreslocatie, het Flanders Meeting & Convention Center, ligt direct naast het station van Antwerpen. Er is een directe treinverbinding met alle grote steden, waaronder Keulen, Parijs en Londen. Er is ook elke 30 minuten een directe en snelle verbinding met Brussels Airport. Daarnaast is er ook voldoende parkeergelegenheid in de buurt en zijn er Park&Ride-opties aan de rand van de stad. De Asset Performance website biedt een handig overzicht.

Early Bird-tarieven t.e.m. 15 juli

Asset Performance Conferentie vindt plaats in Antwerpen, België, op woensdag 25 en 26 oktober 2023. Deelnemers die hun ticket al willen bemachtigen kunnen terecht op www.assetperformance.eu. Tot en met 15 juli gelden voordelige tarieven.

Watch article video icon.arrow--dark

Geschreven door

BEMAS - Belgian Maintenance Association vzw

BEMAS, voluit de Belgian Maintenance Association vzw, is een dynamische non-profit vakvereniging rond onderhoud en Asset Management. BEMAS richt zich tot asset managers, onderhoudsverantwoordelijken, maintenance professionals en iedereen die op... Lees meer