Bedrijfsovername: SKS sluit zich aan bij Indutrade Benelux

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
46 bekeken 20 januari 2023
Article image of: Bedrijfsovername: SKS sluit zich aan bij Indutrade Benelux

Per 19 januari 2023 is SKS B.V. onderdeel van de technische bedrijvengroep Indutrade Benelux. Indutrade heeft een overeenkomst getekend voor de overname van alle aandelen van technisch handelsbedrijf SKS. SKS heeft een jaaromzet van ongeveer € 35 miljoen en vijftig medewerkers in dienst.

Specialist procescomponenten
De technische handelsonderneming SKS is gespecialiseerd in hoogwaardige, innovatieve en duurzame procescomponenten voor de hygiënische procesindustrie. Het brede productaanbod omvat afsluiters, buizen, pompen, filters en warmtewisselaars van verschillende merken. SKS levert aan een brede groep klanten in binnen- en buitenland, die voornamelijk actief zijn in de voedingsmiddelen- en farmaceutische markt. Door haar uitgebreide technische expertise in klantentoepassingen vervult het bedrijf daarbij de rol van gespecialiseerde gesprekspartner en adviseur bij het samenstellen van specifieke, vaak complexe productielijnen. Met veel van haar internationale leveranciers en klanten onderhoudt SKS langdurige relaties. SKS is gevestigd in Waalwijk en heeft verkoopkantoren in Drachten, Berchem (BE) en Dortmund (DE).

Toenemende aandacht duurzaamheid
De voedingsmiddelen- en farmaceutische sector worden gezien als duurzame groeimarkten. Belangrijke drivers in deze markten zijn de groeiende en vergrijzende bevolking, strengere regelgeving waardoor de vraag naar kwaliteit, veiligheid en traceerbaarheid toeneemt en een toenemende aandacht voor duurzaamheid door vermindering van afval en minimalisering van energie- en waterverbruik. Ontwikkelingen waarop SKS met haar productaanbod optimaal kan inspelen.

CEO Toine Uijttewaal is enthousiast over de overname door Indutrade: “SKS is 25 jaar geleden gestart vanuit het familiebedrijf Siersema Groep. In de periode onder eigenaarschap van Nobel Capital Partners heeft SKS belangrijke stappen in haar ontwikkeling gezet. Door de overname door Indutrade kan SKS verder bouwen aan haar marktpositie op lange termijn.”

Over Indutrade
Indutrade AB in een Zweeds beursgenoteerd fonds en bestaat uit circa 200 zelfstandig opererende techniek bedrijven. De aangesloten bedrijven brengen technische componenten en systemen op de markt en verzorgen service-activiteiten. Indutrade Benelux is een 100% dochter van Indutrade AB.

Indutrade heeft als doel te groeien met bedrijven waarin technische expertise en klantgerichtheid centraal staan. Het decentrale bedrijfsmodel van Indutrade vormt het hart van de bedrijfscultuur en -strategie. Hierdoor behouden de aangesloten bedrijven hun identiteit en autonomie. Deze vrijheid staat aan de basis van de ondernemende spirit binnen de organisatie.

Vanuit de Indutrade Benelux-holding wordt ondersteuning geboden op het gebied van industriële know-how, financiën, ontwikkeling en management. De dochterondernemingen profiteren onderling van benchmarking en het informeel uitwisselen van ervaringen.

Over Nobel Capital Partners
Nobel Capital Partners is een ondernemende investeringsmaatschappij gericht op middelgrote Nederlandse bedrijven. Nobel kenmerkt zich als investeerder door haar actieve betrokkenheid en haar focus op het ondersteunen van ondernemers bij de realisatie van hun groeiambities en het verder professionaliseren van hun ondernemingen.

Op de foto van links naar rechts:
Ard Vermeulen (Indutrade Benelux)
Robert-Jan Broekhuijsen (Indutrade Benelux)
Pieter Schroeder (Nobel Capital)
Robert Timmer (Indutrade Benelux)
Jan Siersema (mede-oprichter SKS)
Toine Uijttewaal (CEO MD)
Maaike Hapers-Nooren (FD)

Bezoek de website icon.arrow--dark

Geschreven door

Indutrade Benelux B.V.

Indutrade Benelux is de holdingmaatschappij van de in de Benelux gevestigde bedrijven van het Zweedse, beursgenoteerde Indutrade AB. De Indutrade-bedrijven brengen technische componenten en systemen op de markt en verzorgen... Lees meer