DuPont Sustainable Solutions neemt Sofies Group over

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: DuPont Sustainable Solutions neemt Sofies Group over

Na de overname in juli van KKS Advisors heeft DuPont Sustainable Solutions vandaag bekendgemaakt dat Sofies Group, een toonaangevend wereldwijd projectmanagement- en adviesbureau voor duurzaamheid, onderdeel wordt van DSS. Met deze overname, die op 1 oktober jl. van kracht werd, breidt DSS zijn dienstverlening uit met nieuw intellectueel eigendom, methoden, instrumenten en vaardigheden op het gebied van duurzaamheidsmanagement. Dankzij de combinatie hiervan met het erfgoed en de expertise op het gebied van operationele risico’s, capaciteitsontwikkeling, data-analyse en digitale technologie van DSS kan de onderneming voortaan geïntegreerde, vernieuwende oplossingen bieden aan klanten om hun duurzaamheidsdoelen en -ambities te ontwikkelen en te implementeren.

“Bij DSS zijn we ervan overtuigd dat zowel het beheersen van risico’s als het verbeteren van activiteiten fundamenteel verbonden is met duurzaamheid en maatschappelijke impact,” aldus Davide Vassallo, Chief Executive Officer van DuPont Sustainable Solutions. “De overname van Sofies Group door DSS maakt het mogelijk om onze klanten te voorzien van diepgaande inzichten, strategische expertise en geïntegreerde mogelijkheden om duurzaamheidsplannen te ontwikkelen en uit te voeren. Hiermee kunnen ze met succes mensen beschermen, activiteiten verbeteren en een duurzame toekomst creëren.”

Sofies Group is een van de toonaangevende adviesbureaus op het gebied van duurzaamheid, met een sterke focus op actie en implementatie. Het bedrijf werkt samen met publieke en private organisaties om duurzaamheid te integreren in bestuurlijke en operationele kaders, hen te helpen hun duurzaamheidsdoelstellingen te realiseren en hun maatschappelijke impact te maximaliseren. De overname door DSS biedt klanten en partners van Sofies Group een breder scala aan diensten die nodig zijn voor de ecologische en economische transitie.

“DSS is een leider van wereldklasse in het creëren van veiligere werkplekken, het beperken van risico’s en het bereiken van operationele excellentie,” stelt David Rochat, CEO van Sofies Group. “We kijken ernaar uit onderdeel van DSS te worden om klanten te helpen bij het ontwikkelen en implementeren van bruikbare duurzaamheidsstrategieën die waarde toevoegen en een positieve impact hebben op de gemeenschappen waarin ze actief zijn, en uiteindelijk op de bredere wereldwijde samenleving.”

DSS nam in juli dit jaar KKS Advisors over, een wereldwijd toonaangevend Environmental, Social & Governance (ESG)-adviesbureau met specifieke expertise op het gebied van financiering en investeringen. “We investeren in onze kennis van en kunde in ESG en duurzaamheid, zodat we klanten op dit gebied maximaal kunnen ondersteunen, van besluiten over financiën en strategieontwikkeling tot uitvoering en verslaglegging,” benadrukt Vassallo.

De wereldwijd opererende consultants van Sofies Group zijn en blijven gevestigd in Genève en Zürich (Zwitserland), Londen (VK) en Bangalore (India). Met hen komt het aantal consultants van DSS op ruim 1.000 full-service medewerkers en experts die wereldwijde klanten bedienen.

Geschreven door

DuPont Sustainable Solutions

DuPont Sustainable Solutions (DSS) biedt toonaangevende adviesdiensten op het gebied van operationeel management die organisaties in staat stellen hun medewerkers en bedrijfsmiddelen te beschermen, operationele efficiency te realiseren, sneller te... Lees meer