Pirtek België doet franchise locaties in verkoop

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 16 februari 2024
Pirtek en Franchise Brands
Pirtek en Franchise Brands | Foto: Pirtek

Pirtek Europa is in 2023 jaar in eigendom overgegaan naar Franchise Brands, een beursgenoteerd bedrijf dat, zoals de naam aangeeft, gespecialiseerd is in het exploiteren van franchiseformules.

Langetermijnstrategie

De nieuwe eigenaar heeft hier een andere visie op en wil zich focussen op waar het goed in is: franchisen. Verder heeft Franchise Brands duidelijk gecommuniceerd als ‘home to stay’ te functioneren voor Pirtek Europa.

Dit houdt in dat nu nog beter een langetermijnstrategie kan worden uitgerold. Een belangrijk verschil in deze langetermijnstrategie is dat het opkopen van eigen vestigingen niet meer relevant is.

Als doorgewinterde franchiseorganisatie stuurt eigenaar Franchise Brands aan op het reactiveren van het sterke concept. Alle Pirtek centers worden op termijn weer franchise.

Ondernemers welkom

Deze nieuwe situatie maakt het mogelijk voor ware ondernemers, met hart voor techniek, zich in de succesvolle formule in te kopen in de Belgische markt. Natuurlijk is Pirtek blij met gemotiveerde ondernemers met kennis van techniek, maar dit is geen vereiste.

Immers, de technische handelingen worden door de hydrauliekspecialisten gedaan. Een goed commercieel inzicht is meer gewenst, schrijft Pirtek in de profielschets. Tevens is het wonen nabij de over te nemen vestigingslocatie zeer aan te bevelen. En kennis van de lokale markt strekt tot aanbeveling, maar is geen vereiste.

Er zijn in België meerdere centers ter overname beschikbaar, elk met een eigen afgebakend werkrayon. De mix van zowel Vlaamstalige als de Franstalige (Waalse) gebieden hebben uiteenlopende potenties. Franchise Brands laat weten geen belangstelling te hebben in zakelijke beleggers, maar wil echte (lokale) ondernemers aantrekken.

Een eigen startkapitaal is vereist. De hoogte hiervan is verschillend per center, afhankelijk van huidige omzet en werkvoorraad etc.

Watch article videoicon.arrow--dark Meer informatieicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Pirtek België doet franchise locaties in verkoop

Pirtek Benelux

Europese marktleider in hydrauliekslangvervanging op locatie. Lees meer