BEMAS maakt kandidaten Asset Performance 4.0 Award bekend

icon.highlightedarticle.dark Management
143 bekeken Laatste wijziging: 17 augustus 2023
BEMAS maakt kandidaten Asset Performance 4.0 Award bekend
BEMAS maakt kandidaten Asset Performance 4.0 Award bekend | Foto: BEMAS

De kandidaten voor de Asset Performance 4.0 Award worden door BEMAS aangekondigd.

Asset Performance 4.0 Award

In tijden van Industrie 4.0 en 5.0 wil BEMAS, de Belgian Maintenance Association, digitale transformaties in maintenance, reliability en beschikbaarheid in de kijker zetten. Daarom organiseert de vakvereniging jaarlijks de Asset Performance 4.0 Award. Dit jaar dingen maar liefst 9 toonaangevende bedrijven uit Europa en het Midden-Oosten mee naar de titel.

Digitalisering in Maintenance & Asset Management

De wedstrijd vindt plaats tijdens de Asset Performance Conferentie van BEMAS, hét event voor digitalisering in Maintenance & Asset Management. Tijdens het conferentieprogramma stellen de awardkandidaten hun cases voor. ‘s Avonds vindt de awarduitreiking plaats, met zowel een jury- als publieksprijs.

De avond gaat van start met een keynote presentatie van Kurt Vandeputte, Senior Vice President Battery Recycling Solutions bij Umicore. Aangezien Umicore recent investeerde in 2 nieuwe giga-factories in Polen en Zuid-Korea, zal Kurt Vandeputte ons o.a. meegeven hoe we informatie, innovatie en beschikbare energie slim kunnen inzetten als basis voor de huidige digitale en energietransitie.

9 toonaangevende kandidaten

Alle 9 kandidaten tonen hoe ze digitalisering hebben ingezet om hun organisatie naar een hoger niveau te tillen.

  • Zo brengt ArcelorMittal het verhaal hoe ze een 3D kraansimulator gebouwd hebben om kraanmannen veilig op te leiden.
  • BASF Antwerpen heeft het over de digitalisatie van CUI inspecties.
  • Bij De Watergroep leert het publiek hoe ze waterlekken proactief opsporen dankzij sensoren.
  • Vandemoortele vertelt over de implementatie van een Mobile Enterprise Asset Management Platform
  • Vinçotte werd meer data-driven dankzij hun L.i.F.T.-plan.
  • Ten slotte vertelt Water-Link over de implementatie van digitale watermeters.

Niet alleen Belgische, maar ook buitenlandse bedrijven tekenen present voor de Award.

  • De stad Dubai presenteert het Clean City concept, over een geïntegreerd afval-management-systeem.
  • Ook Saudi Aramco doet mee, met een presentatie over hun nieuwe SEEQ dashboard om de performantie van kritieke pompen te monitoren.
  • Om af te sluiten brengt ook US Steel in Kosice het verhaal van hun maintenance-transformatie: meer productiviteit en minder kosten dankzij preventief onderhoud

Over de Asset Performance Conferentie

Tijdens de Asset Performance Conferentie op 25 & 26 oktober 2023 in Anwerpen, België leren deelnemers niet alleen hoe ze een hogere betrouwbaarheid en kostenprestatie van assets kunnen bereiken, maar tegelijkertijd ook hoe ze de veerkracht en duurzaamheid kunnen verbeteren door zich te richten op digitale transformatie en mensgerichte verbeteringen in operations, onderhoud en asset management. Deelnemers kunnen terecht in 4 parallelle tracks met meer dan 50 presentaties en 15 industriële cases. Daarnaast staan ook 6 sessies met academische inzichten en 4 hands-on workshops op het programma.

Over BEMAS

BEMAS, Belgian Maintenance Association vzw; is een dynamische non-profit vakvereniging voor onderhoudsverantwoordelijken, maintenance professionals en iedereen die op de één of andere manier met onderhoud of asset management te maken heeft. BEMAS is een platform voor het delen van kennis en best practices in onderhoud en onderhoudsbeheer. Zo wil BEMAS bijdragen tot een verhoging van de competentie in het (Belgische) bedrijfsleven en tot de creatie van toegevoegde economische waarde door een duurzaam beheer van machines, installaties en gebouwen.

Geschreven door

BEMAS - Belgian Maintenance Association vzw

BEMAS, voluit de Belgian Maintenance Association vzw, is een dynamische non-profit vakvereniging rond onderhoud en Asset Management. BEMAS richt zich tot asset managers, onderhoudsverantwoordelijken, maintenance professionals en iedereen die op... Lees meer