BEMAS zet Innovaties in de kijker met Prestigieuze Awards tijdens Maintenance Beurs

icon.highlightedarticle.dark Management
52 bekeken 25 maart 2024
Awards tijdens Maintenance Beurs
Awards tijdens Maintenance Beurs | Foto: BEMAS

BEMAS, de Belgische onderhoudsvereniging, heeft tijdens de jaarlijkse Maintenance Beurs in Antwerpen haar felbegeerde Innovation en Digital Innovation Awards uitgereikt. De ceremonie, die plaatsvond op 20 maart 2024, zette de schijnwerpers op bedrijven die uitblinken in innovatie binnen de onderhoudssector.

Verschillende bedrijven met een stand op de easyFairs Maintenance 2024 stuurden een dossier in om mee deel te nemen aan de BEMAS Digital Innovation Award & de BEMAS Maintenance Innovation Award.

De desbetreffende kandidaten werden door een professionele vakjury beoordeeld op onder andere het innovatiegehalte, recentelijkheid en de concrete toepasbaarheid. Tijdens de beurs brachten de leden van de vakjury een bezoek aan de standen van de finalisten en het eindoordeel is bekend.

Voor Marc Eyckmans (Engie) juryvoorzitter was het duidelijk: “Er is heel wat energie en creativiteit ingestoken om deze digitale en innovatieve projecten op de markt te brengen. De schaalbaarheid en tastbaarheid van de producten helpt te ontzorgen van specifieke troubleshooting.”

Yazzoom wint de Digital Innovation Award

De Digital Innovation Award gaat dit jaar naar Yazzoom: Anomaliedetectie voor compressoren, warmtewisselaars en microstop-detectie. Zij hebben een hybride model ontwikkeld dat unsupervised algoritmes combineert met asset-specifieke expertise, van mechanisch tot regeltechniek.

BEGA wint de Maintenance Innovation Award

BEGA gaat er met de Maintenance Innovation Award vandoor met hun mobiele BETEX inductiegenerator. Zij hebben een lichtgewicht toestel ontwikkeld dat gecontroleerd verwarmen op terreinen eenvoudig maakt. Hun recente ontwikkeling is een voltreffer, gericht op high precision maintenance.

Eervolle vermeldingen Digital Innovation Award

  • Anyware: Anyware heeft een gebruiksvriendelijke applicatie voor processbewaking. Het bestaat uit een drietapsaanpak: data-integratie, acquisitie en conditiebewaking.
  • Insens: Insens, een jonge start-up die recent op de Belgische markt kwam, rolt hun product uit rond optimalisatie van energiemanagement en predictief onderhoud. Ze baseren zich voornamelijk op elektrische metingen die ze vertalen naar toestelintegriteit en energieverbruik.

Eervolle vermeldingen Maintenance Innovation Award

  • Verschoore & Verkouille: Verschoore & Verkouille richten zich op procesontwikkeling die zich toespitst op veiligheid, economische meerwaarde en het snel onder controle krijgen van lekkage, met als doel een ecologische impact op de omgeving te minimaliseren.
  • 3D Soil: 3D Soil is erin geslaagd om een methodiek te ontwikkelen die verschillende technologieën omvat. Met als resultaat een zeer efficiënte bodemcartografie, niet alleen van kabels maar ook van holtes en bodemstructuren.

Publieksprijs: Anyware

Op de website van de maintenancebeurs konden standhouders zich inschrijven om deel te nemen aan de publieksprijs. De publiekslieveling van dit jaar die er met kop en schouders bovenuit steekt, is dit jaar niemand minder dan Anyware.

Anyware gaat bedrijven die bedrijfsmiddelen beheren in staat stellen om over te stappen op voorspellend onderhoud zonder grote investeringen of lange implementaties. Digitaliseert informatie over bedrijfsmiddelen en combineert deze met realtime gegevens.

Geschreven door

BEMAS - Belgian Maintenance Association vzw

BEMAS, voluit de Belgian Maintenance Association vzw, is een dynamische non-profit vakvereniging rond onderhoud en Asset Management. BEMAS richt zich tot asset managers, onderhoudsverantwoordelijken, maintenance professionals en iedereen die op... Lees meer