DuPont Sustainable Solutions werkt samen met Bleenco GmbH

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: DuPont Sustainable Solutions werkt samen met Bleenco GmbH

DuPont Sustainable Solutions (DSS) gaat een partnership aan met Bleenco GmbH uit München, een bedrijf dat is gespecialiseerd in veiligheidstechnologie. DSS en Bleenco gaan samenwerken aan het ontwikkelen van geavanceerde, opschaalbare, AI-gedreven oplossingen om werknemers beter te beschermen tegen operationele risico’s en het coronavirus.

“We zien dat industriële bedrijven nieuwe veiligheidstechnologieën in hun bedrijfsomgeving omarmen en daarbij mogelijkheden ontdekken om individuele risico’s of risicovol gedrag te signaleren en dit om te zetten in bruikbare data”, vertelt Alexey Lesin, Digital Practice Leader bij DuPont Sustainable Solutions. “Dit biedt hun ongekende kansen om niet alleen de veiligheid van hun medewerkers, maar ook de operationele processen te verbeteren door gebruik te maken van de inzichten die deze data bieden. De technologieën met de bijbehorende algoritmes die Bleenco heeft ontwikkeld zijn in dit opzicht bijzonder veelbelovend, zeker in het licht van de COVID-19 pandemie.”

“Onze technologieën activeren kant-en-klare camera’s met geavanceerde, op maat te maken veiligheidsautomatiseringsoplossingen,” aldus Irman Abdic, CEO van Bleenco GmbH. “Operationeel leidinggevenden kunnen zo menselijk gedrag kwantificeren en analyseren en controleren of de regels worden nageleefd zonder de privacy in gevaar te brengen. Dankzij zulke inzichten kunnen leidinggevenden realtime veiligheidsrisico’s vaststellen en ook mogelijkheden ontdekken om toekomstige incidenten te voorkomen.”

“Deze technologie wordt momenteel ingezet om bedrijven te helpen bij het opsporen van een essentieel symptoom van COVID-19: lichaamstemperatuur”, vervolgt Abdic. “De bodyscan is volledig geautomatiseerd en duurt slechts een seconde, waardoor bedrijven in allerlei sectoren kunnen voorkomen dat hun medewerkers worden blootgesteld aan het virus.”

Door de samenwerkingsovereenkomst tussen DuPont Sustainable Solutions en Bleenco kunnen bedrijven snel en duurzaam de technologieën aanpassen, inzetten en opschalen. De combinatie van deze innovatieve technologie van Bleenco met de ervaring van DuPont Sustainable Solutions in zowel veiligheidsgedrag als grootschalige invoering van technologie stelt bedrijven in staat hun medewerkers veilig en gezond te houden,” zegt Lesin. “De pilotresultaten waren inspirerend en hebben aangetoond dat dit partnership het in zich heeft om industriële bedrijven te helpen een echte doorbraak te bereiken in hun veiligheidsprestaties.”

Geschreven door

DuPont Sustainable Solutions

DuPont Sustainable Solutions (DSS) biedt toonaangevende adviesdiensten op het gebied van operationeel management die organisaties in staat stellen hun medewerkers en bedrijfsmiddelen te beschermen, operationele efficiency te realiseren, sneller te... Lees meer