Electronische Diffusie Buisjes

icon.highlightedarticle.dark Management
41 bekeken Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Electronische Diffusie Buisjes

Alphasense introduceert de Electronische Diffusion Tube. Een enkel gas meting en logger met PPB resolutie. De Alphasense maakt gebruik van de bewezen Alphasense A4 familie van elektrochemische gas sensoren.
Met de EDT, bieden we een oplossing voor de al jaren lange gekende problemen met traditionele palmes diffusion tubes.
De Palmes diffusie buisjes zijn meestal voor indicatieve metingen van NO2 in steden en voor lokale lucht kwaliteit beheer. Echter deze geven 1 waarde die het gemiddelde is van een bepaalde periode. In de praktijk 1 gemiddelde waarde per 2 of 4 weken. Met deze EDT kunt u minuut waarden registreren.

Voordelen van de EDT:
– Lage kosten
– 1 minuut interval logging
– Meet ook relatieve vochtigheid
– Meet de omgevings temperatuur
– Enkele maanden operationeel op 2 AA batterijen
– IP67 specificatie
– Meet NO2, NO2+O3, H2S, SO2 of CO.

Geur was voorheen minder belangrijk in metingen. Maar de lokale industrie en gemeente raden, zien nu meer en meer bezwaren binnen komen over geur overlast. Dit is met de EDT gemakkelijk op locale plekken te meten.
Te denken valt in de omgeving van agrarische bedrijven, vuilnis opslag en industriële sites. Vaak is H2S het meest gebruikte gas om geur te detecteren.

Geschreven door

J2-Sensing B.V.

J2 Sensing. Wij zijn gespecialiseerd in gas sensor technologie. Omdat de sensor een betaalbaar alternatief is voor de reeds sinds jaren gebruikte analysetechnieken. Eigenlijk is het gebruik van sensoren nagenoeg... Lees meer